hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? 29 Mart döviz kurları

    Dolar ne kadar 29 Mart döviz kurları
    expand

    Dolar/TL, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla dün ABD'de tutuklanmasının ardından güne sert yükselişle 3.65'in üzerinde başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar kuru saat 09.20 itibarıyla 3.6540 liradan alıcı buluyor. Dolar/TL dün akşam piyasaların kapandığı dakikalarda 3.62 civarında işlem görüyordu. Bu verilere göre TL dolar karşısında dün akşamdan bu yana yüzde 1 değer kaybetmiş oldu. 

    Atilla'nın tutuklanması altın tüccarı Reza Zarrab'ın yargılanma sürecinin kapsamının genişlediğine de işaret etti. Atilla, İran ve Türk vatandaşı Reza Zarrab ile işbirliği yaparak İran hükümeti ve ülkedeki diğer kurumlar adına ABD bankaları üzerinden yüz milyonlarca dolar tutarında yasa dışı işlem yapmakla suçlanıyor.  

    Atilla, bankacıların verdiği bilgiye göre, Halkbank'ın planladığı dolar cinsi tahvil ihracı öncesi yatırımcılarla görüşmek için New York'ta bulunuyordu.
    Savcılığın kamuya dün açıklanan suç duyurusunda Atilla'nın 2010 yılından 2015'e kadar Zarrab ve başka kişilerle çalışarak Zarrab'ın Halkbank üzerinden bu bankayı ABD yaptırımlarına maruz bırakmadan İran hükümeti ve bu ülkedeki çeşitli kurumlara gizlice nakit ve altın sağladığı iddia edildi. İddiaya göre Atilla ve Zarrab paravan şirket ve sahte faturalar kullanarak birçok ABD bankasının yasadışı ticareti işleme koymasını sağladı. İşlemler ABD'nin yaptırımlara istisna tanıdığı gıda ile ilgili işlemler gibi gösterildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow