hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ve euro ne kadar? (13 Aralık döviz kurları)

    Dolar ve euro ne kadar (13 Aralık döviz kurları)
    expand

    Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı kritik günde, döviz kurları üne yatay seyirle başladı. Dolar 5,35, euro ise 6,09 seviyelerinde hareket ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugüne yatay başlayan dolar/TL, saat 11.50 itibarıyla 5,3770 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL  yükselişle 6,1330'dan, sterlin/TL ise 6,8250'tan alıcı buluyor.

    Dün analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 5,40'ı test eden dolar/TL, bu seviyede tutunamayarak düşüşe geçti ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalışla 5,3501'den tamamladı.

    Avro/dolar paritesi yatay seyirle 1,1370, dolar endeksi de önceki kapanışının hemen üzerinde, 97,07 seviyesinde bulunuyor. Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararlarının yatırımcıların odağında bulunduğunu belirterek, veri akışı ve Brexit'e ilişkin gelişmelerin de izleneceğini ifade etti. Ekonomistler, TCMB ve ECB'den faiz değişikliği beklemiyor. 

    İngiltere Başbakanı Theresa May'in, dün akşam güven oylamasını kazansa da asıl sorunun, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin tekrar müzakere edilmeyeceğini beyan ettikleri anlaşmanın parlamentodan geçmesi için yeterli çoğunluğun sağlanamaması olduğunu kaydeden analistler, bugün AB liderlerinin Brüksel'deki toplantısının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,38 ve 5,40 seviyelerinin direnç olarak öne çıktığını, 5,30'un ise önemli destek konumuna geldiğini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow