hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ve euro ne kadar? (24 Ocak döviz kurları)

    Dolar ve euro ne kadar (24 Ocak döviz kurları)
    expand
    KAYNAKAA

    Güne yatay başlayan döviz kurları, gün ortasında düşüşe geçti ve euro 6 TL'nin altına kadar geriledi. Dolar ise 5,27'lere kadar çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları beklenirken euro, dolar karşısında bir miktar geriledi. Paritenin etkisiyle, euro/TL de 6 liranın altını gördü. ECB’nin bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Para politikası kararları saat 15:45’de açıklanacak.

    Dolar/TL, saat 14.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,08 düşüşle 5,2760'dan alıcı buluyor. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,30 kayıpla 5,9950'dan, sterlin/TL de yüzde 0,19 düşüşle 6,8890'dan işlem görüyor.

    Dün 5,3561 seviyesine kadar yükselen dolar/TL, küresel piyasalarda dolara olan talebin azalmasının etkisiyle 5,2748'e kadar geriledi ve günün önceki kapanışa göre yüzde 1,1 değer kaybıyla 5,2804'ten tamamlamıştı.

    Analistler, yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ise Avrupa ve ABD'de açıklanacak öncü imalat ve hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini bildirdi.

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve sonrasında ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının da gündemin odağında olacağını belirten analistler, Davos Zirvesi'nde devam eden oturumlar, Venezuela'ya ilişkin gelişmeler, ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Brexit görüşmelerinin de küresel piyasalarda yakından izlenecek konular arasında yer aldığını aktardı.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,25 ve 5,22'nin destek konumuna geldiğini, 5,35'in ise direnç olarak takip edileceğini kaydetti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow