hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düşük petrol Körfez ülkelerine KDV getirdi

    Düşük petrol Körfez ülkelerine KDV getirdi
    expand

    Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyesi 6 ülkenin yetkilileri hafta sonu bölgede katma değer vergisi (KDV) uygulama projesi üzerine çalışmaları ilerletmek konusunda anlaşmaya vararak, düşük petrol fiyatlarının bu projeye olan desteği artırdığı sinyalini verdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuveyt devlet haber ajansı KUNA'nın Kuveyt Maliye Bakanı Enes el Salih'e dayandırdığı bilgiye göre GCC'nin Finansal ve Ekonomik İşbirliği Komitesi tarafından Doha'da gerçekleştirilen toplantısında üye ülkeler tarafından uygulanacak KDV için bir ön taslak kabul edildi.

    Petrol ihraç eden zengin Körfez ülkeleri için KDV'nin uygulanması önemli bir ekonomik reforma işaret ederken, nüfuslarının yüksek sosyal yardıma ve sıfıra yakın vergilendirmeye alışkın olmasından dolayı siyasi olarak da hassas bir konu.

    GCC ülkeleri arasında çok sık seyahat gerçekleştiği için ülke yetkilileri KDV uygulamasının milyarlarca dolara mal olabilecek kaçakçılığı önlemek için aynı anda hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

    Bütün bu gelişmelere rağmen Salih, KDV'nin ne zaman uygulanacağına dair bir zamanlama veya vergi oranının ne kadar olacağı hakkında bilgi vermeyerek, önemli detayların henüz kararlaştırılmamış olabileceği sinyalini verdi.

    Global Liman'ın halka arzı iptal edildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow