hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomide güven "dip" yaptı

    Ekonomide güven dip yaptı
    expand
    KAYNAKAA

    Ekonomide güven düştü. Şubat'ta Ekonomi Güven Endeksi yüzde 15'e yakın düşüşle 71.46 değerini aldı. Endeks Ocak 2012'den beri gördüğü en düşük seviyeye geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu aya ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı.

    Buna göre, ekonomik güven endeksi şubatta bir önceki aya göre yüzde 14,8 azalışla 83,88 değerinden 71,46'ya düştü.

    Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, hizmet, perakende ticaret, inşaat ve reel kesim (imalat sanayi) güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

    Tüketici güven endeksi şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 7 azalarak 71,62 değerinden 66,64 değerine indi. Hizmet sektörü ve perakende ticaret sektörü güven endeksleri yüzde 3,5 ve yüzde 2,4 düşerek sırasıyla 89,24 ve 106,18 oldu.
    Dış ticaret açığında daralma sürüyor
    İnşaat sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azalarak şubat ayında 82,82 değerine gerilerken, reel kesim güven endeksi ise yüzde 0,7 düşerek 105,20 değerini aldı.



    Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen ekonomik güven endeksi, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait normalleştirilmiş alt endekslerin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow