hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklilere promosyonda önemli açıklama

    Emeklilere promosyonda önemli açıklama
    expand
    KAYNAKAA

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Emeklimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz ve inşallah önümüzdeki hafta da promosyon konusunu Sayın Başbakanımızın ilave desteğiyle sonuçlandırma gayreti içindeyiz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müezzinoğlu, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2017 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına söz aldı.

    Türk bayraklı lavabo kapısına soruşturma

    Kadınların çalışma hayatından uzaklaşmadan, çocuklarının bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen yarım çalışma ödeneği uygulamasına dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bu uygulama kapsamında, kasım ayı sonuna kadar yaklaşık bin 400 kişiye 2 milyon TL ödeme yaptık. 2005 yılından 2015 yılı sonuna kadar genç istihdamında 500 bin kişilik artış sağlanmıştır. 2002 yılında kamu kurumlarında 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken 2016 yılı itibarıyla bu rakam 48 bin 963 kişiye ulaşarak ciddi bir artış sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

    AK Parti'nin emeklilere büyük önem verdiğini de kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Emeklilerimiz bizim için çok değerli bir grup ve bu anlamda da AK Parti döneminde de emeklilerimizi hep önceledik ve SGK işçi emeklisi aylıklarında yüzde 64, SSK tarım aylıklarında yüzde 91, Bağ-Kur esnaf aylıklarında yüzde 154, Bağ-Kur tarım aylıklarında yüzde 356, memur emekli aylıklarında ise yüzde 42'ye varan artışlarla emeklimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz ve inşallah önümüzdeki hafta da promosyon konusunu Sayın Başbakanımızın ilave desteğiyle sonuçlandırma gayreti içindeyiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow