hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EPDK'dan elektrikte gizli zam iddialarına yanıt!

    EPDKdan elektrikte gizli zam iddialarına yanıt
    expand
    KAYNAKAA

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Elektrik fiyatlarında gizlediğimiz herhangi bir husus yok. Zam yüzde 6,8" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Ajansı Enerji Masası'na konuk olan Yılmaz, enerji piyasası gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Yılmaz, elektrikte yeni yılla birlikte yapılan zammın miktarıyla ilgili medyada yer alan iddialara ilişkin, EPDK'nın hedeflerinden birinin piyasanın rekabetçi bir ortamda, şeffaf bir şekilde, enerjinin çok ekonomik olarak tüketiciye ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

    Belirli fiyat unsurlarının, özellikle zamlar gibi söylentilere ve dedikodulara sebep olacak hususların gizlenmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
    "Elektrikte fatura kabarmadı, sadeleşti"
    "Şunu net olarak söylüyorum. Gizlediğimiz herhangi bir husus yok. Zam yüzde 6,8. Fakat birileri çıktı yüzde 20-30 diyen oldu yüzde 250-300 diyen de oldu. Bu iddianın yalan olduğu şuradan belli; rakam veremiyorlar. Eğer bizim yüzde 6,8'e 'yanlış' diyorsanız, 'bu gerçekle bağdaşmıyor' diyorsanız bunun karşılığında şunu söylersiniz: Yok bu değilse yüzde 20 dersiniz ve neticede bu bir matematik hesabı olduğu için herkes ona inanır. Biri 20 diyor, biri 30 diyor, 250 diyen var. Bu gerçekten insafsızlık."

    Yılmaz, faturaların değişmesinin olağan olduğunu, her fatura değişikliğinin zam anlamına gelmediğinin altını çizerek, "Şimdi bu ay kendi evimde 36 liralık enerji tüketebiliyorum. Gelecek ay bu 70 liraya çıkabilir. Ne kadar enerji kullanırsam o kadar bedel geliyor. Şimdi iki faturayı, ödenecek miktarı karşılaştırarak, bakın işte zam yüzde 200, yüzde 20, yüzde 30 demek adil değil. Yani ne kadar tüketirsen tüket 60 lira, 100 lira diye bir husus söz konusu değil. Ne kadar tüketirsen o kadar enerji bedeli ödeyeceksin. Önemli olan, geçtiğimiz ayda alınan bedelle tüketim miktarını bölerek, birim fiyatı bulduktan sonra (güncel faturanızda bulduğunuz birim fiyatla) iki birim fiyat arasındaki fark eğer yüzde 6,8'i aşıyorsa bununla ilgili her türlü şikayete açığız. Zerre kuruş farkı çıksın, biz bunun hesabını bütün dağıtım şirketlerinden sorarız " değerlendirmesinde bulundu.

    EPDK'nın kendi internet sitesinde fatura hesaplamak için modülü olduğunu hatırlatan Yılmaz, vatandaşların tüketim miktarı, okuma tarihi gibi bilgileri modüle girerek faturalarını hesaplayabileceklerini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow