hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı var

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı, "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum" sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan, "Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırması ile ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

    *Değerli kardeşlerim dün Muş’ta bazı sinyaller aldığımı belirterek, mal varlıklarını başka ülkelere kaçırmaya çalışanlar bulunduğunu söylemiştim. Bizim bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere iyi gözle bakmayacağımızı söylemiştim.

    Erdoğan: Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gayretlerinin olduğunu duyuyorum

    *Bu konuda farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır, şüphesiz de devam etmektedir.

    * Gittiğimiz yerlerde iş adamlarımızın yatırımlarını gördüğümüzde iftihar ediyoruz. Ülkemizdeki yerli yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Aksi halde atılacak adımlara önce biz karşı çıkarız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    * Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleriyle ilgili olarak paraları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir.

    "Ülkesine güvenmediği için varlıklarını çıkarmaya çalışanlar..." 

    *Benim söylediğim iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemesi gerektiğidir. İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa soruyorum ne zaman sahip çıkacaktır. Şu günlerde ülkesine güvenmeyen iş adamı hiç kusura bakmasın yerli değildir, milli de değildir. Dün Muş’ta yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışan bir grup iş adamına hitaben söyledim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow