hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzurum Şeker Fabrikası ihalesinde teklif çıkmadı

    Erzurum Şeker Fabrikası ihalesinde teklif çıkmadı
    expand

    Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapılıyor. Erzurum şeker fabrikası ihalesine sadece iki firma katıldı. Doğuş Gıda Yiyecek ve MBM Enerji teklif verirken, masada sadece MBM Enerji yer aldı. Doğuş ihaleye gelmedi, ancak teklifini gönderdi. İhale 211 milyon lirayla başladı, ancak MBM Enerji Enerji bu rakamı duyunca ihaleden çekildiğini açıkladı. Doğuş da masada olmadığı için ihale teklifsiz sona erdi. Turhal Şeker Fabrikası ihalesini ise Kayseri Şeker 589 milyon TL ile kazandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin üçüncü ihaleyi de önceden ilan etmeksizin yapıyor. ÖİB, Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikaları için ihalenin bugün olduğunu sabah yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Şeker fabrikaları öncesinde yaptığı teklifleri kamuoyuna ihaleler öncesinde açıklayan ÖİB, yine bugünkü duyurusunda üç fabrikaya hangi yatırımcıların teklif verdiğini ilan etmedi.

    Şeker ihalelerinde CHP protestosu

    Turhal Şeker Fabrikası'nda kazanan belli oldu

    Günün ikinci özelleştirme ihalesinde ise Turhal Şeker Fabrikası için 589 milyon TL teklif veren Kayseri Şeker ihaleyi kazandı.

    1956 yılında açılan şeker fabrikası Erzurum'un ilk fabrikasıydı. Turhal Şeker Fabrikası 1934 yılında, Ilgın ise 1982'de üretime başlamıştı.

    Şu ana kadar ihale edilen fabrika ve değerleri şu şekilde:

    Turhal Şeker Fabrikası: 589 milyon lira
    Erzurum Şeker Fabrikası:  Teklif Yok 
    Çorum Şeker Fabrikası: 528 milyon lira
    Yozgat Şeker Fabrikası: 275 milyon lira
    Kırşehir Şeker Fabrikası: 330 milyon lira
    Niğde-Bor Şeker Fabrikası: 336 milyon lira

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow