hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro'su olan kazandı

    Eurosu olan kazandı
    expand
    KAYNAKAA

    Geçen ay en fazla reel getiriyi euro sağladı. Yıllık olarak ise en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ağustos ayına ilişkin, "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları"nı açıkladı.

    Buna göre, aylık bazda en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 1,37 ile euro oldu.

    Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından mevduat faizinin yüzde 0,30, Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS) yüzde 0,20, külçe altının yüzde 0,20 reel getirisi oldu. Buna karşılık BIST 100 Endeksi yüzde 0,56, dolar 0,39 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
    Benzine ÖTV zammı
    TÜFE ile indirgendiğinde ise mevduat faizi yüzde 0,67, DİBS yüzde 0,57, külçe altın yüzde 0,57 reel getiri sağladı. Dolar yüzde 0,02 ve BİST 100 endeksi yüzde 0,19 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

    Üç aylık değerlendirmede külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,61, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,93 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,08 TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,70 ile yatırımcısına en çok BIST 100 Endeksi kaybettirdi.

    Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,40, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,88 yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı.

    Aynı dönemde dolar Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,40, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,98 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Yıllık en yüksek reel getiri külçe altında

    Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 20,91, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 15,29 ile en fazla reel getiriyi sağladı.

    Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,48, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,01 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım araçları arasında yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow