hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Garanti Bankası ile ICBC arasında kredi anlaşması

    Garanti Bankası ile ICBC arasında kredi anlaşması
    expand
    KAYNAKAA

    Garanti Bankası, ICBC Turkey Bank koordinatörlüğünde Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) ile 250 milyon dolarlık, 3 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi anlaşmasına ilişkin tören, Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün ve Finansal Kurumlar Müdürü Batuhan Tufan ile ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Halit Döver'in katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

    Anlaşma, Garanti'nin, ICBC ile gerçekleştirdiği ilk karşılıklı kredi iş birliği oldu. Banka, söz konusu krediyi, genel kurumsal faaliyetler ve dış ticaretin finansmanında kullanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Erün, Çin Eximbank ve Sinosure ile gerçekleştirdikleri anlaşmaların ardından dünyanın en büyük bankası ICBC ile de iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

    Erün, Garanti'nin uluslararası finans çevrelerinde inşa ettiği güven ve istikrar sayesinde ekonomiye katkı sağlayacakları yeni bir iş birliğine daha imza attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

    "Garanti Bankası’nın uluslararası finans çevrelerinde inşa ettiği güven ve istikrar sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlayacağımız yeni bir iş birliğine daha imza atmak bize gurur veriyor. İlişkilerimizi güçlendirmek ve müşterilerimize daha özel çözümler sunmak üzere uluslararası bankalarla olan işbirliğimizi artırmaya devam edeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xu Keen de bu başarılı işlemin, ICBC olarak Türkiye'de bankacılık sistemine ve Garanti Bankası'na olan güvenin bir göstergesi olduğunu ve iki banka arasındaki bankacılık faaliyetlerinin gelecek dönemde gelişeceğine ve katma değer yaratmaya devam edeceğine inandığını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow