hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gıda fiyatlarına sınılama geliyor

    Gıda fiyatlarına sınılama geliyor
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    Hükümet gıda enflasyonuna karşı erken uyarı sistemi kuruyor. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin sekreteryasının Merkez Bankası'na verildiğini belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ürünlerin tarladan tüketiciye gelene kadar geçen sürede artan fiyatları konusunda çalışmalar yapılacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıda enflasyonuna karşı "erken uyarı sistemi" geliyor.

    Hükümet, ürünlerin tarladan tüketiciye gelene kadar geçen sürede artan fiyatlarının önüne geçmek için çalışma başlattı.

    Konuyla ilgili Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin sekreterya görevinin Merkez Bankası'na verildiğini hatırlattı.
    Tansu Çiller'in sattığı "President" yatına el konuldu
    Şimşek, "Banka çok güçlü bir ekiple gıda fiyatlarında hangi ürünlerde arz fazlası veya açığı oluşabilir önceden yapacağı çalışmalarla nerede bir takım tıkanmalar var bizi uyaracak" dedi.

    Şimşek, böylelikle yeni sistem sayesinde hızlı tedbir alma yöntemiyle çalışacaklarını söyledi.

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gıda fiyatlarına ilişkin bir toplantı yaptığını belirten Şimşek, gıda fiyatlarıyla ilgili tarladan pazara, süpermarkete ve eve gelene kadar geçen sürede ortaya çıkan sorunları masaya yatırdıklarını belirtti.

    Mehmet Şimşek, atılacak adımlardan birinin semtte pazarlarına üretici ve satıcıların serbest bir şekilde girebilmelerini sağlamak olduğunu açıkladı.

    Başbakan Yardımcısı, sistemin ulaşımdan depolamaya kadar iyi kurgulanması halinde gıda fiyatlarındaki oynaklığın ve fiyat artışının bir miktar sınırlandırılabileceğini de dile getirdi.

    Şimşek, "Bir gerçek var, tarlada ürün fiyatı düşük, markete geldiği zaman kat kat yükseliyor. Onun için tüketicimiz ve üreticimiz için çalışacağız. Buna yönelik tedbirler geliştirilecek. İlk toplantıyı da en kısa zamanda yapacağız" dedi.

    Komitenin ilk toplantısını en kısa sürede yapması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow