hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hakkari sardunyaları" ekonomiye kazandırılacak

    Hakkari sardunyaları ekonomiye kazandırılacak
    expand

    Hakkari'deki Zap Suyu çevresinde yetişen sardunyaların süs bitkisi olarak üretilip ülkede ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şevket Alp, bölgede sadece Hakkari bölgesindeki Zap Suyu çevresinde yetişen sardunyaların ekonomiye kazandırılmasını istediklerini söyledi.

    Akdeniz iklim coğrafyasının sembolü haline gelen sardunyaların ana vatanının Güney Afrika olduğunu bildiren Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrika'dan dünyaya yayılan bu bitkilerin genellikle sıcak bölgelerde yetiştiğini vurguladı.

    Fitch'den "kırılgan beşli" açıklaması

    Türkiye'de de özellikle soğuklara dayanıklı iki sardunya türünün bulunduğunu ve bunlardan bir tanesinin Hakkari bölgesindeki Zap Suyu çevresinde yoğun olarak yetiştiğini belirten Alp, "Sadece Hakkari bölgesinde yetişen, soğuklara dayanıklı olan, diğer sardunyalara göre daha boylu ve uzun süre çiçekli kalan bu türü kültüre alarak süs bitkileri sektörüne kazandırmak istiyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow