hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamsi fiyatı tavan yaptı

    Hamsi fiyatı tavan yaptı
    expand
    KAYNAKAA

    Karadeniz'de denize açılan balıkçıların bekledikleri kadar avlayamadıkları hamsinin fiyatı, tezgahlarda 20 liraya kadar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016 KPSS soru ve cevapları yayınlandı

    Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de henüz istenilen miktarda hamsi avı yapılamadığını söyledi.

    Geçen hafta hava muhalefeti sebebiyle 4-5 gün boyunca gırgır teknelerinin denize açılamadığını ifade eden Aydemir, "Hava düzeldi, balıkçılarımız yeniden ağlarını sermeye başladı ancak şimdi de beklenen av gerçekleşmiyor. Karadeniz'e atılan ağların çoğu boş çıkıyor" dedi.

    Aydemir, bu sezon genel anlamda hamsi avının az olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Palamudun bol olduğu yıllarda hamsi avı genellikle az oluyor. Özellikle Sinop ve Samsun açıklarında hamsi avı ilk aylarda iyi oldu ancak daha sonra buralarda da hamsi yok denecek kadar azaldı. Bu nedenle yerli olarak bildiğimiz Karadeniz hamsisi tezgahlara da az gelmeye başladı. Şu anda hamsi 15 ile 20 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Özellikle iri hamsinin kilosu, bazı alışveriş merkezlerinde 20 liradan satışa sunulmuş durumda."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükselen fiyattan dolayı en çok tüketicilerin şikayet ettiğini dile getiren Aydemir, temennilerinin hamsi avının bir an önce bollaşması ve böylece fiyatın düşmesi olduğunu kaydetti.

    Aydemir, fiyat artışının sadece hamsi ile sınırlı olmadığını da belirterek, benzer artışların mezgit, istavrit ve çinekop gibi balıklarda da olduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow