hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Her 5 yöneticiden sadece 1'i kadın

    Her 5 yöneticiden sadece 1i kadın
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye'de şirket tepe yönetimi seviyelerinde yalnızca her 5 yöneticiden 1'inin kadın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Willis Towers Watson'ın yayınladığı ücret araştırmasına göre, Türkiye genel sektörü içerisinde kadın istihdam oranı yüzde 35 seviyesinde bulunuyor.

    Kadın-erkek istihdam oranının profesyonel rollerde dengeli olduğu ancak yönetim seviyelerine doğru ilerledikçe kadın çalışanlar açısından azaldığı, hatta şirket tepe yönetimi seviyelerinde yalnızca her beş yöneticiden birinin kadın olduğunu görülüyor.
     
    Sektörler özelinde, lojistik, ağır sanayi ve teknoloji şirketlerinin en düşük, hızlı tüketim ürünleri (özellikle kişisel bakım ve kozmetik ürünler), ilaç ve perakende sektörü şirketlerinin ise en yüksek kadın istihdamına sahip olduğu gözleniyor.
    Boyner 20 yıl sonra borsadan çıkıyor
    Genel olarak, finans sektörünün daha dengeli bir kadın-erkek istihdam kompozisyonunda (yüzde 55 kadın, yüzde 45 erkek) olduğu da dikkat çekiyor.

    Katılımcı şirketler sahip oldukları çalışan sayısına göre gruplandırıldıklarında ise artan istihdam fırsatından kadınların aynı oranda faydalanamadıkları görülüyor.

    50 ile 300 arasında çalışana sahip şirketlerde her üç çalışandan biri (yüzde 33) kadın iken bin ve üzeri çalışana sahip şirketlerde yaklaşık olarak her dört çalışandan yalnızca biri kadın (yüzde 25).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow