hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümetten taşeron işçi açıklaması

    Hükümetten taşeron işçi açıklaması
    expand

    Uzun süredir gündemden düşmeyen taşeron işçilere kadro konusunda Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan yeni bir açıklama daha geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca taşeron işçinin beklediği kadro konusunda, hükümetten yeni bir açıklama yapıldı. Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilerle ilgili düzenleme yapılmadan, Meclis'in ara vermeyeceğini söyledi.

    Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeronlar için yıl sonu mesajı

    Başbakan Yıldırım, "Taşeron yasası haftaya Meclis’te" açıklaması yapmıştı

    Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada, "Taşeron olarak çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hallediyoruz. Bir hafta içerisinde inşallah Meclis'e göndereceğiz." demişti.

    Bakan Sarıeroğlu: Çalışmaları yaptık, ilgili makamlara ileteceğiz

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanlığı ile taşeron işçilerle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Sayın Başbakanımıza ve ilgili mekanizmalara arz edeceğiz, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bir de paydaşlarımızla görüşeceğiz.” dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da geçtiğimiz aylarda da taşeron işçilerle ilgili yaptığı konuşmada, “Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow