hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JP Morgan, TCMB'den haziranda da faiz artışı bekliyor

    JP Morgan, TCMBden haziranda da faiz artışı bekliyor
    expand

    JP Morgan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) haziranda da 100 baz puan faiz artışı bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg HT'nin aktardığına göre, TCMB’nin Temmuz’da 50 baz puan faiz artışı yapacağını tahmin eden JP Morgan "Artık TCMB’nin haziranda 100 baz puan faiz artışı yapmasını bekliyoruz, para politikasında sadeleşme de muhtemel" dedi.

    JP Morgan Ekonomisti Yarkın Cebeci'nin yayınladığı raporda, "TCMB daha fazla kredibilite kaybından kaçınmak için daha erken faiz artışı yapmalı. TCMB’nin kötüleşen fiyat dinamiklerine faiz artırarak ve para politikasını normalleştirerek cevap vermesini bekliyoruz. Bu hamlelerin seçim sonrası gelmesi daha etkili olur. Ancak liradaki baskı ve akut kredibilite problemi düşünüldüğünde gecikme fiyat dinamiklerini daha da kötüleştirebilir" ifadeleri kullanıldı.

    JP Morgan yılsonu TÜFE beklentisini yüzde 9.5’ten yüzde 10.8’e yükseltti. Raporda enflasyonun endeks tarihinin zirvesine ulaşması beklentisi de ifade edildi. Raporda enflasyonla ilgili şu ifadeler yer aldı:

    "Enflasyonun döngüsel zirvesine yüzde 12.3 ile Temmuz’da ulaşmasını bekliyoruz. Kasım’a kadar yüzde 12 civarında kalmasını tahmin ediyoruz. Seçimlerin öne çekilmesiyle 2019’da mali gevşeme riski azaldı. 2019 yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 10.5’ten yüzde 9.7’ye revize ettik."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow