hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JP Morgan Türkiye için tavsiyesini düşürdü

    JP Morgan Türkiye için tavsiyesini düşürdü
    expand

    JP Morgan, Türk piyasaları için tavsiyesini "nötr"den "ağırlık azalt"a düşürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret 2017'de ne kadar olacak?

    JP Morgan Türkiye piyasaları için ağırlık azalt tavsiyesi vermesinin ardından en çok tercih edilen 10 hisse senedi listesinden de Koç Holding'i çıkardı.

    ABD'li banka JP Morgan, Orta Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerini değerlendirdiği bugün yayımlanan raporda Türkiye hakkında, "Hisse değerlemeleri, geçmişe bakıldığında ucuz, ancak görebildiğimiz tek artı bu. Tahvil faizleri yükseliyor, banka kârları olumsuz etkilenecek. Kurun zayıflayacağını düşünerek Türk lirası için ağırlık azaltılmalı diyoruz. Siyasi durum yatırımcılarda soru işareti yaratmaya devam ediyor" denildi.

    JP Morgan, Türkiye ile eşdeğer ekonomilerden Güney Afrika piyasaları için tavsiyesini "ağırlık azalt"tan "nötr"e yükseltirken, Rusya için tavsiyesini ise "ağırlık artır" olarak korudu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda, TL ve Güney Afrika para birimi randda kısa, yani para biriminin değer kaybedeceğini öngören, pozisyon alınması tavsiye edilerek, "Randda değerleme, TL'de ise uygulanan politikalar nedeniyle ağırlık azalt diyorduk. Şu anki riskler (tavsiyemizin) bu seviyede kalması gerektiğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

    JP Morgan gelişmekte olan ülkelerin yerel para birim tahvillerinde "ağırlık koru" tavsiyesi verirken, gelişmekte olan ülkeler arasında yerel Türk tahvillerinin "en az çekici görünüme" sahip olduğa dikkat çekti.

    Raporda 7 Kasım'da Türk yerel tahvilleri için "ağırlık artır" olan tavsiyenin "ağırlık koru" olarak değiştirildiği hatırlatılarak, "Türk tahvilleri yerel para birimindeki değer kaybına karşı en hassas tahvil tipi, ayrıca iç siyasi gelişmeler mevduatta dolarizasyonun artması tehlikesini getiriyor" denildi.

    Hisse senetleri piyasasının "karmaşık görünüm" arz ettiği belirtilen raporda, mevcut düşük hisse fiyatlarının yukarı yönlü hareket ihtimali yarattığı, ancak siyasi gelişmeler yarattığı "gürültü" nedeniyle fiyatlarda düşüş ihtimali de bulunduğu belirtildi. Raporda Türkiye hisse piyasalarının ABD tahvil faizlerindeki yükseliş kaynaklı para birimindeki değer kaybı ve lokal tahvil faizlerindeki yükselişe karşı da hassas olduğuna dikkat çekildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow