hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar en çok hangi gün alışveriş yapıyor?

    Kadınlar en çok hangi gün alışveriş yapıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kadınlar en çok perşembe günleri ve öğle tatillerinde online alışveriş yaparken, alışveriş için interneti en az tercih ettikleri günün ise cumartesi olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avantajix.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye ve dünyada kadınların alışveriş alışkanlıkları üzerine yapılan araştırmaları derledi.

    Avantajix.com'un kurucu ortağı Güçlü Kayral'a göre, başlangıçta bilgisayar, yazılım, elektronik eşyalar gibi ürünlerle başlayan e-ticarete mesafeli duran kadınlar; gıda, giyim ve kozmetik ürünlerin dijital raflarda yerlerini almasıyla online alışverişte erkeklerden daha aktif hale geldi.

    E-Ticaret şirketleri de online perakende alışveriş piyasasını hareketlendiren kadınlara ulaşabilmek amacıyla sık sık araştırma ve anketler düzenlemeye başladı.
    İşte Türkiye'nin 2015 yılı online alışveriş haritası...
    Avantajix'in derlediği bu araştırmalara göre, internetten en fazla alışverişi 25-34 yaşları arasındaki kadınlar yapıyor. Kadınlar e-ticaret için en yoğun mesaiyi ise perşembe günleri harcıyorlar. Hafta sonu tatili için uçak, otel  rezervasyonu ile yine hafta sonu kullanılacak giyecek, kozmetik ürünleri ağırlıklı olarak perşembe günleri satın alan kadınların gün olarak ikinci tercihleri pazartesi oluyor.

    Online alışveriş için öğle tatili olan 12.00 - 13.00 saatleri arasını kullanan kadınların, e-ticaret için internete en az girdikleri gün ise cumartesi. Erkeklerin bir ürünü online satın almaları 10 dakika sürerken, kadınların ortalama 14 dakikayı buluyor.

    E-ticaret sitelerinden en çok kıyafet satın alan kadınlar, daha sonra sırasıyla teknoloji ürünleri, takı, kozmetik ürünler, ayakkabı ve çanta için para harcıyorlar. Kadınların çoğunluğu, e-ticaret sitelerinde sunulan ürünlerin ortalama fiyatları 20 - 50 TL arasında olduğunda, alışverişin çok daha çekici hale geldiğine vurgu yapıyorlar.

    Trendleri yakından takip ediyorlar

    Alışverişte trendlerini yakından takip eden kadınların son yıllardaki gözdesi ise dünyada online alışverişlerin yaklaşık dörtte birinde tecih edilen cash-back shopping (para iadeli alışveriş) siteleri oldu.

    İngiltere'de Quidco.com, ABD'de Ebates.com ve Türkiye'de de Avantajix.com; yüzlerce e-ticaret sitesini tek çatı altında toplaması, sadece bir fazla tıklamakla hiç hesapta olmayan nakit paralar kazandırması gibi özellikleriyle kadınlar tarafından online alışverişte tercih edilir oldu.

    Avantajix kurucu ortağı Güçlü Kayral da, "Başlangıçta çok düşük olan kadın üyelerimizin oranı son 2 yılda yüzde 45'e çıktı" diyerek, kadınların cash-back shopping sistemine ilgisine dikkati çekiyor.

    Araştırmalara göre, kadınların diğer online alışveriş alışkanlıkları şöyle:

    * Bir ürünü internetten markası ile birlikte arıyorlar.

    * Fırsat ve kampanyaları erkeklerden daha fazla takip ediyorlar.

    * e-posta bildirimleri, erkeklere göre kadınların alışverişinde daha etkili oluyor.

    * Markaları sosyal ağlarda daha fazla tavsiye ediyorlar.

    * İade süresini sonuna kadar kullanmayı tercih ediyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow