hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kiviyi sis vurdu

    Kiviyi sis vurdu
    expand
    KAYNAKAA

    Karadeniz'de nisan ve mayısta etkili olan yoğun sis ve soğuk havanın kiviyi olumsuz etkilediği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kivi ağaçlarının ilkbaharda oluşan sis ve soğuktan olumsuz etkilendiğini söyledi.

    Özellikle nisan ve mayısın ikinci yarısında etkili olan soğuk hava ve sisin kivi ağaçlarında meyveye dönüşen çiçekleri olumsuz etkilediğini belirten Uzunlar, "Kivide bu yıl il genelindeki rekolte beklentimiz 8 bin ton civarındaydı ancak son gözlemlerimize göre, ilkbaharda etkili olan sis nedeniyle bu rakamın aşağıya düştüğünü tespit ettik." dedi.

    Uzunlar, sisin yarattığı etkilerin net olarak, gelecek günlerde yapılacak saha çalışmalarıyla kesinlik kazanacağını aktararak, "Rekolte tespit çalışmasının ardından hazırlayacağımız raporu kamuoyu ile paylaşacağız. Zararın ciddi boyutlara ulaşmamasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

    Hasadı ekim, kasım gibi yapılan kivinin, son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık dolayısıyla dökülmeye başladığını ifade eden Uzunlar, yaşanan tablonun üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzunlar, kivinin, fındıktan sonra üreticisine en çok kazandıran ürün olduğunu da sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow