hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay prefabrik evleri kendisi üretecek

    Kızılay prefabrik evleri kendisi üretecek
    expand

    Dünyanın dört bir yanına yardıma koşan Kızılay, gelir getirici faaliyetlere yöneliyor. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında sağlanan teşviklerden yararlanmak isteyen Kızılay, prefabrik ev için fabrika kuracak. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık; afetlerde acil ihtiyaç duyulan süt tozu, terapötik gıda, tıbbi mama üretme projeleri olduğunu da kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağışlarla dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Kızılay, bu faaliyetlerini daha da geliştirmek için önemli adımlar atıyor. Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulunan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, istihdam oluşturmak için geliştirilen Cazibe Merkezleri programı kapsamında Kızılay'ın da yatırım yapacağını söyledi. Doğal afetlerde ortaya çıkan barınma, beslenme ve giyinme gibi ihtiyaçları karşılamak için üretim yapmak istediklerini belirten Kınık, “Özellikle doğu illerimizde bir seri yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bunlardan bir tanesi barınma sistemleriyle alakalı olacak. Prefabrik, afet tipi barınma sistemleri üretecek bir fabrika hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili temaslarımız sürüyor” dedi.

    Süt tozu üreteceğiz

    Kızılay'ın su ile ilgili yatırımlarına da dikkat çeken Kınık, "Ayrıca Yemen, Sudan, Somali gibi ülkeler için açlıkla mücadele konusunda süt tozu, terapötik gıda, tıbbi mama gibi gıda maddelerini üretebileceğimiz tesisler üzerinde şu an fizibilite yapıyoruz” diye konuştu. Kınık, afet ve sosyal hizmet kapasitesi oluşturmak için Kızılay merkezlerinin birtakım depoların afet müdahale merkezlerinin mobil mutfakların oluşturulması için TUBİTAK'la bir işbirliği yaptıklarını da kaydetti.

    Doğu'ya öğrenci yurdu planlıyor

    Kızılay'ın doğu illerinde öğrenci yurdu açma projesi olduğunu da ifade eden Genel Başkanı Kınık, bu sosyal sorumluluk projesi için devlet büyüklerine destek çağrısında bulundu. Kınık, “Öğrenci sayısını ve bütçeyi henüz netleştirmedik. Ama büyük bir seferberlikle bunu yapmayı arzu ediyoruz. Binlerce çocuğumuzu inşallah okutmak istiyoruz. O bölgeden insanların ayrılarak farklı kültürlerle buluşup, meslek kazanarak tekrar yurtlarına dönmesi o insanların ve bölgenin dünyasını değiştirecek” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki üniversitelerde ünibutik dedikleri 'Kızılay Butikler'i açacaklarını da belirten Kınık, “Üniversite bünyesinde tıpkı markalı ürünlerin satış yeri gibi butikler olacak. Bunların tek farkı ücret alınmaması. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz kuponlarıyla gelip üzerine yakışan yazlık kışlık ne varsa onu oradan alıp gidecek” dedi. Doğuda terör örgütlerinin istismar ettiği gençlere yönelik bir burs çalışması başlatacaklarını da anlatan Kınık şöyle devam etti: "Özellikle kız çocuklarının orta okuldan sonra lise ve üniversite hayatları boyunca alacak bir destek olacak bu."

    Bütçemizin büyük kısmı Suriyelilere

    Kızılay bütçesinin önemli bir kısmının Suriyeli mülteciler için harcadıklarını belirten Genel Başkan Kerem Kınık, sadece Kızılay kart programından yararlanan Suriyeli sayısının 550 bin olduğunu anlattı. Kınık, “Bu 550 bin kişi düzenli olarak, kişi başı 100 lira bir destek alıyor. Ailede 6 kişi varsa 600 lira aylık destek alıyor. Haziran 2017 itibariyle bu rakam 1 milyon 150 bine kişiye ulaşacak” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör mağduru 350 bin kişiye nakit destek

    Güneydoğu'da terör mağduru olan vatandaşlara da Kızılay Kart verdikleri bilgisini paylaşan Kınık, “Bayramlarda aile başına 500 lira gibi bir nakit destek. Kişi başı 150 lira bir destek veriyoruz. Şu an 10 bin aile bundan istifade etti. Gıda, giyim, yakacak desteği gibi acil sosyal desteklerimiz de var. O bölgelerde yaklaşık 300-350 bin insana bu anlamda fayda sağlıyor, oraya yönelik nitelikli çalışmalarımızı arttırıyoruz” dedi.

    Kızılay'a külliye geliyor

    TOKİ'ye gayrimenkul portföylerini açtıklarını kaydeden Kızılay Genel Başkanı Kınık, şu bilgileri verdi: “TOKİ ile ilk etapta Ankara'da inşaatı başlayacak olan Kızılay külliyesi için bir işbirliğimiz başlıyor. Yaklaşık 40 dönüme kurulacak dev bir Kızılay külliyesi yapılacak. Büyük yönetim merkezi olacak projenin içinde eğitim, tatbikat, konferans merkezlerinin olduğu büyük bir kampüs olacak. Nitelikli gayrimenkul projesi gerçekleştirme noktasında şuan 3-4 proje ile başladık. Bunlar inşallah en yakın zamanda Kızılay-TOKİ işbirliği ile piyasada duyulacak”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 bin depremzedeye yardım eli

    Geçtiğimiz günlerde Ayvacık ve Samsat'ta yaşanan depremlerin hemen akabinde o bölgelerde yerlerini aldıklarını ifade eden Kınık, “Samsat'ta yaklaşık 8 bin, Ayvacık'ta da 9 bin civarında kişiye düzenli olarak o günden bu yana gıda veriyoruz. Onlar normal hayatına dönene kadar bu süreç devam edecek” dedi. (Yeni Şafak)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow