hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kritik EKK toplantısı sona erdi

    Kritik EKK toplantısı sona erdi
    expand

    Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan ve son yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Toplantıda bankacılık ve finans tedbirleri görüşüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

    "Başbakan Sayın Binali Yıldırım başkanlığında toplanarak küresel ekonomi ve ekonomimizdeki gelişmeler kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu çerçevede:

    1. Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. 
    2. Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ile ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir.
    3. 5 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanacak olan 2017 Bütçesi ile ilgili hazırlıklar gözden geçirilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıya kimler katılmıştı

    Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve SPK Başkanı Vahdettin Ertaş da katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow