hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LinkedIn'de yer alan bu ilana dikkat!

    LinkedInde yer alan bu ilana dikkat
    expand

    Uluslararası dolandırıcılık şebekeleri, e-postaların yaygınlaşmaya başladığı dönemden bu yana internet kullanıcılarını hedef alıyor. Yıllarca Afrikalı prenslerden gelen miras bölüşüm e-postalarına maruz kalan kullanıcılar, şimdi de iş ilanlarıyla dolandırılıyor. Hem de tüm dünyanın iş aramak için kullandığı LinkedIn sitesi üzerinden.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'te yer alan habere göre bu yeni nesil dolandırıcılığın ayrıntıları şöyle:

    Söz konusu sahte ilanları veren kişiler, paravan şirket olarak, Fransız akaryakıt devi Total'in adını kullanıyor.

    "Total Oil & Gas" adına bir hesap açılıyor. Bu hesaptan şirketin Londra ofisinde görev yapacak bir "Project Manager" arandığına dair ilan oluşturuluyor.

    Başvuran kişiye birkaç hafta sonra çok kurumsal görünen bir e-posta gönderiliyor.

    Her seferinde farklı kişilerin imzalarını taşıyan ama içeriği değişmeyen bu e-postalarda, hedefteki kişilere özetle, "Londra'daki ofisimizde yüz yüze bir görüşme için kısa listeye kaldınız. Hemen ekteki dokümanları inceleyin, anlaşmalı seyahat acentamızla bağlantı kurun" deniyor. Ekteki antetli, imzalı dokümanlarda ise görüşmenin tarihi ve saati, her türlü seyahat ve vize masrafının karşılanacağı, işlemlerde kolaylık sağlanacağı, pozisyonun ayrıntıları vb. bilgiler yer alıyor.

    LinkedInde yer alan bu ilana dikkat

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buraya kadar her şey mükemmel, değil mi? Ancak bir sonraki aşamada, söz konusu seyahat acentası hedef alınan şahıstan kişisel bilgilerini ve 900 sterlin para istiyor. Kullanıcılar da Londra'ya görüşmeye gittiklerinde paralarının nasılsa iade edileceğinden emin, bu parayı Moneygram denen sistem üzerinden gönderiyor. Sonrası malum...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow