hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Ağbal talimat verdi: O vergi dairesinden boş dönmeyecek

    Bakan Ağbal talimat verdi: O vergi dairesinden boş dönmeyecek
    expand
    KAYNAKAA

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma için vatandaştan çok yoğun başvuru geldiğini belirterek, "Kimse merak etmesin, herkes parasını ödeyecek. Arkadaşlara 'Kuyruğa giren hiç bir vatandaş, isterse saat 24.00'ü geçsin, o vergi dairesinden boş dönmeyecek' talimatını verdim." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Naci Ağbal, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısı öncesinde Sheraton Oteli'nde düzenlenen kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bugün sona erecek yeniden yapılandırma başvurularına ilişkin soru üzerine Ağbal, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ödemeleri için vergi dairelerinin bu gece saat 24.00'e, bankaların da 21.00'e kadar açık olacağını hatırlatarak, "Bankalar gece 21.00'e kadar açık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç oldu mu?" diye konuştu.

    "Şu an itibarıyla tahsilat 10 milyar lirayı geçti"

    Kamu bankalarının saat 21.00'e kadar şubeleri açık tutma kararı aldıklarını, ardından özel bankaların da benzer yönde karar aldıklarını ifade eden Ağbal, özel bankalardan Akbank, Finansbank ve TEB'in açık olduklarını dile getirdi.

    Adana'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne FETÖ operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'ni karıştıran masonik bina iddiası

    Konuyu Türkiye Bankalar Birliği ile görüştüklerini, birliğin de tavsiye olarak bankalara çağrı yaptığını kaydeden Ağbal, bunun üzerine bankalardan olumlu cevap verenlerin söz konusu şubeyi açık tutma kararına katıldığını söyledi.

    Kendilerinin de bu bankaları ilan ettiklerini hatırlatan Ağbal, "Kamu bankalarına, buna katkı veren özel bankalara teşekkür ediyoruz. Şu an itibarıyla tahsilat 10 milyar lirayı geçti" dedi.

    "Vergi daireleri bütün vatandaşlar paralarını ödeyene kadar açık"

    Vergi dairelerinin bütün vatandaşların paralarını ödeyene kadar açık olacağına dikkati çeken Ağbal, şöyle devam etti: "Bir vergi dairesine gidin bakın, kapalıysa bana haber verin. Hiç kimse vergi dairelerinden geri döndürülmeyecek. Kimse merak etmesin, herkes parasını ödeyecek. Bütün arkadaşlarımız teyakkuzda, bankalarımız teyakkuzda, banka şubeleri gece 21.00'e kadar açık. Kimse 'parasını ödeyemedim de bu Maliye beni para almadan döndürdü' demeyecek. Arkadaşlara, 'Kuyruğa giren hiçbir vatandaş, isterse saat 24.00'ü geçsin, o vergi dairesinden boş dönmeyecek' talimatı verdim."

    "Eskiden ekmek kuyruğu vardı, şimdi borç ödeme kuyruğu var"

    Vatandaşların düzenlemeye olan ilgilerini bir kez daha gösterdiklerini ve vergi dairlerinde, bankalarda kuyruk oluşturduklarını dile getiren Ağbal, "Eskiden ekmek kuyruğu vardı, şimdi vergi dairesinde borç ödeme kuyruğu var. Dolayısıyla bu bizi mutlu ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çok yoğun bir başvuru olduğuna dikkati çeken Ağbal, "Buradan ben dersler çıkardım. Demek ki biz böyle bir güne, risk planı yapıp, daha olağanüstü bir başvuruyu nasıl karşılayacağımıza dair bir tatbikat yapmamız lazımmış ama arkadaşlar da vatandaş da olağanüstü bir gayret sarf ediyor." ifadelerini
    kullandı.

    Yarın 09.00 itibarıyla rakamların tespit edileceğini bildiren Ağbal, bankalardaki sonuçları daha çabuk görebildiklerini, vergi dairelerindeki sonuçları görebilmenin ise biraz daha zaman gerektirdiğini söyledi. Ağbal, söz konusu rakamları yarın kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

    Yeniden yapılandırmada süre uzatımına gidilip gidilmeyeceğine yönelik soruya Ağbal, "Hayır, süreyi uzatmayacağız" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow