hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek Reform Paketi'ni açıkladı

    Mehmet Şimşek Reform Paketini açıkladı
    expand
    KAYNAKMetin Güneş / Londra / CNN TÜRK

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sandıktan çıkan AKP zaferinin değişim için gerekli siyasi iklimi yarattığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimşek, Financial Times'a yaptığı açıklamada, yeni hükümetin ekonomiyi canlandırmak ve gerekli yapısal değişiklikleri hayata geçirmek için bir reform paketi izleyeceğini söyledi.

    Reformların ilk önce devletin gelirlerini artırmak için daha çok vergi toplamaya yönelik olacağını söyleyen Şimşek, daha sonra da rekabet, bireysel tasarruflar, istihdam ve resmi emeklilik uygulamasının daha geniş tabana yayılmasıyla ilgili reformların sırada olduğunu belirtti.

    Şimşek, "Bir dizi büyük değişikliği yapabileceğiz, zira artık siyasi belirlilik var" diye konuştu.

    Şimşek, aynı zamanda Türkiye'deki sermaye piyasalarını daha da derinleştirmek için bazı adımlar atılacağını, şirketleri yerel kaynaklardan borçlanmaya teşvik etmek amacıyla vergi yasalarında değişiklikler yapılacağını, genişlemeyi finanse etmek için de borç yerine özkaynakları artırmakla ilgili planlardan söz etti.

    ABD'de faiz artırımı Aralık ayında yapılabilir

    Maliye Bakanı, son iki yıl içersinde TL'nin birçok küresel para birimi karşısında değer kaybetmesi üzerine dış borç yükü altına giren Türk şirketlerin borç ödemelerinin arttığını ve bu durumun kısmen siyasi belirsizlikten kaynaklandığını söyledi.

    Financial Times, AKP'nin henüz yeni kabineyi açıklamadığını belirterek, Şimşek'in de maliye bakanı olarak göreve devam edip etmeyeceğini henüz bilmediğini belirtti.

    Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferiyle otoritesini büyük bir şekilde kuvvetlendirdiğini, Erdoğan'ın şimdiye dek yapısal reformlar konusunda suskun kalıp talebi yeniden canlandırabilmek için inşaat sektörünün önemine vurgu yaptığını yazdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow