hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek'ten ''Merkez Bankası'' açıklaması

    Mehmet Şimşekten Merkez Bankası açıklaması
    expand

    Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek hükümet programında yer alan merkez bankası politikası ve enflasyona ilişkin ifadelere yönelik yorum ve eleştirilere yanıt verdi. Şimşek "Merkez Bankası para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimşek Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın temel görevinin fiyat istikrarını sağlamak oldugunu vurguladı. "Programdaki merkez bankasının bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. 

    Şimşek ayrıca  hükümet programındaki ifadelerin Merkez Bankası kanunundaki ifadeler ile uyumlu olduğunun altını çizdi. "Enflasyon hedeflerinin duyurulması sistemi de değişmeyecektir" dedi.

    Hükümet programında, "Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi, esas olmaya devam edecektir" ifadesi  "Bağımsız belirler" şeklinde olmaması nedeni ile dikkat çekmişti. Programda, "Enflasyon hedefleri, hükümetimiz ve merkez bankası tarafından üçer yıllık vadeler için belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacaktır" cümlesinden de  "Kamuoyuna duyurulacaktır" ifadesinin çıkarılması tartışma konusu olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow