hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memduh Boydak TÜSİAD üyeliğinden istifa etti

    Memduh Boydak TÜSİAD üyeliğinden istifa etti
    expand

    Ünlü iş adamı Memduh Boydak, flaş bir karar alarak TÜSİAD'dan istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak’ın TÜSİAD üyeliğinden istifa etti. İstifa nedeninin "TÜSİAD yönetim kurulu toplantılarına ve faaliyetlerine katılamamak" olduğu belirtildi.

    Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    “Sayın Memduh Boydak, Yönetim Kurulu’nun toplantı ve faaliyetlerine hali hazırda iştirak edemiyor olması nedeniyle Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir.

    2013-2014 Dönemi Yönetim Kurulu'nda görev alan ve 2015- 2016 Dönemi Yönetim Kurulu çalışmalarını Mart ayına kadar sürdüren Sayın Memduh Boydak'a özverili çalışmaları ve değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

    Memduh Boydak’ın istifası nedeniyle boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği görevini Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Erol Bilecik üstlenmiştir.”

    Memduh Boydak kimdir?

    Memduh Boydak, 1967 yılında Kayseri’de doğmuştur. Babası Sami Boydak’dır. Bekir Boydak (d.1970), Hacı Boydak (d.1958), Mustafa Boydak (d.1963), adında 3 kardeşi vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memduh Boydak, Boydak Holding yönetim kurulu üyesi ve CEO’sudur.

    Marmara Üniversitesi İktisadi İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite döneminden itibaren iş hayatının içerisinde olan Memduh Boydak, mobilya, pazarlama ve satış birimlerinde görev aldı.

    Üniversite eğitiminden itibaren İstikbal Mobilya’da üretim planlama, üretim yönetimi, fabrika müdürlüğü ve yeni yatırımların koordinesi görevlerinde bulunan Memduh Boydak, kuruluşundan itibaren Merkez Çelik A.Ş’nin yatırım, makine parkı tanzimi, üretim planlaması yönetimlerinde görev aldı ve genel müdürlüğünü yaptı.

    Memduh Boydak, İstanbul’da üniversite eğitimi bittikten sonra Kayseri’ye döndü, bu arada evlendi. 1991 yılında Eylül ayında İstikbal’in ilk mağazası Bayrampaşa’da Çizmeci İş Merkezi’nde açıldı ve başında da Memduh Boydak vardı. 2 sene burada işlerin büyümesinden sonra işi kardeşi Bekir Boydak’a bırakıp, abisi Hacı Boydak’ın çağırması ile Kayseri’ye genel müdür sıfatıyla fabrikaya döndü.

    Paralel yapı operasyonunda tutuklanmıştı

    Kayseri'de önceki ay düzenlenen 'Paralel Yapı' soruşturmasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve holding CEO'su Memduh Boydak tutuklanmıştı. Holdingin yönetim kurulu üyesi Murat Bozdağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boydak Holding 41 şirketin sahibi

    1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 201 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow