hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memurlar 46 binişlik kart istiyor

    Memurlar 46 binişlik kart istiyor
    expand

    Memurlar işe gidiş-geliş için ulaşım hakkı talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü memur sendikası TÜM BEL SEN 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, sosyal denge tazminatından kesinti yapmadan toplu ulaşımda yararlanabilecekleri işe gidiş ve gelişi karşılayacak binişi kapsayacak ulaşım kartı istediklerini söyledi.

    Bozkır, Meclis kararı ile bu uygulamanın yapılabileceğini dile getirdi.

    Çeyrek altın kaç lira?

    Bozkır ve yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında ulaşım hakkı konusunda Belediye Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın "Hukuki bir çıkış" olmadığı açıklaması yaptığını ancak 237 sayılı taşıt kanununa dayanarak birçok büyükşehir belediyesinde belediye meclislerinde alınmış kararlar ile 90 binişlik ulaşım hakkını sağlayan uygulamalar olduğunu söyledi.

    Bu konuda Ankara Çankaya Belediyesi'nde Sayıştay Temyiz Kurulu Kararları bulunduğunu belirten Bozkır, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde mevcut sosyal denge tazminatında kesintisi yapılmak koşuluyla 46 binişlik ulaşım hakkının verilebileceği tarafımıza belirtilmiştir. Ancak 4 yıldır hiçbir iyileştirmenin yapılmadığı ve diğer belediyelerin çok altında kalan bir sözleşmede, bir hakkın kesinti yapılmak koşuluyla verilmesi bir iyileştirme olarak kabul edilemez. Diğer büyükşehir belediyelerinde sosyal denge tazminatının yanı sıra yol ve yemek hakları verilmekte. İzmir Büyükşehir Belediyesi mevcut tavrında vazgeçmelidir" dedi.

    Bozkır, mevcut sosyal denge tazminatı aynı kalmak şartıyla en az 46 binişlik ulaşım hakkı sağlanmasını istediklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow