hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya oluyor

    Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya oluyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, TCMB Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanma kararnamesinin imzaya açılması talimatı verdi. Görev süresi 19 Nisan'da dolan Erdem Başçı ise OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başçı'nın yerine mevcut durumda TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Murat Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararnamenin Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılması talimatı verdi.

    Üst düzey iki yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, Çetinkaya'nın atanmasını öngören kararname bugün Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak.

    Başçı büyükelçi oluyor

    Bu arada Erdem Başçı ise Merkez Bankası Başkanlığı görevinin ardından OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.

    Murat Çetinkaya kimdir?


    1976 yılında doğan Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve çift anadal programı kapsamında aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu.

    Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Çetinkaya, halen aynı Üniversitede uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora tez çalışmasını sürdürüyor.
    Havayolu şirketleri ile KOBİ'lere kredi kolaylığı
    Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu.

    Kariyerine 2003 yılından itibaren Halk Bankası'nda devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

    Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler'in de bulunduğu bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

    Çetinkaya 2008 yılından, Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

    Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow