hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'ndan bir dolar hamlesi daha

    Merkez Bankasından bir dolar hamlesi daha
    expand

    Hafta başında döviz cinsinden yasal karşılık oranlarını indiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün bir hamle daha yaptı ve 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Hamlenin ardından bugün 3,91'in üzerini gören dolar, 3,85 seviyelerine kadar düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin TCMB kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 1 hafta vadeli repo ihalesi açılmamasının likidite politikasında daha sıkı bir duruş anlamına geldiği ifade ediliyor. 

    Banka kaynakları, bu sıkılaştırma ile piyasa yapıcı bankaların "Geç Likidite Penceresi"ne yönelebileceğini ve böylece fonlama maliyetinin yükseleceğini belirterek, "Bunun amacı TL'nin maliyetini artırarak döviz kurlarındaki yükselişi sınırlamak. Merkez Bankası, bütün enstrümanlarını önümüzdeki günlerde kullanabilir." şeklinde konuştular. 1 hafta vadeli repo ihalesi en son Ocak 2014'te açılmamıştı.

    Dolar/TL, Merkez Bankasının repo ihalesi açmamasının ardından 3,93 sınırından 3,8580'e kadar geriledi. Bu arada, TCMB, dün miktar yöntemiyle düzenlediği 18 Ocak vadeli repoihalesi ile piyasaya 5 milyar lira vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow