hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PTT'den "temsil gideri" açıklaması

    PTTden temsil gideri açıklaması
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    PTT yönetimi, ağırlama ve temsil giderlerinin 2016 yılında 6,5 milyon lira olduğunun Sayıştay raporuyla ortaya konulduğu haberleri üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada iddiaların "sehven veya kasdı aşarak Sayıştay rapor taslağına yansıyan bir kaç yanlış bilgi ayrıntısı" olduğu ifade edildi. Harcamaların bir kısmının ise 15 Temmuz'da kumanya, bayrak ve flama için yapıldığına dikkat çekildi. Yapılan harcamaların sektör ortalamasının altında olduğu da dile getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PTT AŞ ve üst yönetimi medyada çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Sayıştay ile PTT A.Ş arasında bir görüş ayrılığı olmadığı belirtilen açıklamada "Olan sehven veya kasdı aşarak Sayıştay rapor taslağına yansıyan bir kaç yanlş bilgi ayrıntısıdır. Nesnel ve somut dayanağı olmayan bu detayların arasında yapılan haracamaların arasında tören ve milli bayram harcamalarının olmadığı iddiası da vardır" denildi.

    'Yolsuzluk dünyada 3’üncü büyük ekonomi'

    İşte dünyanın en zengin ilk 10'u

    İşte dünyanın en genç zenginleri

    Harcamaların ne için yapıldığı ise şöyle dile getirildi: "15 Temmuz şanlı direnişinde ülkemizin meydanlarında havaalanlarında ve nerede gerekiyorsa orada vatan nöbetine koşan halkımızla dayanışma için yapılan kumanya, yiyecek dağıtımı ve gösterilerde kullanılmak üzere satın alınan bayrak ve flamalar gibi harcamaların Sayın Genel Müdürümüzün kişisel harcaması olarak görülmesi kurumumuz için ancak gurur vesilesi olabilir" 

    "Temsil giderleri sektör ortalamasının altında" 

    Açıklamada TEOG ve LYS sınavlarında ilk 1000’e giren öğrencilere teşvik ve başarılarının devamı için hediyeler verildiği, hem kurum içi hem de yurt çapındaki eğitim faaliyetlerinin, yasaya uygun şekilde desteklendiği ifade edildi. Kaldı ki PTT A.Ş’nin temsil ve ağırlama giderlerinin sektör ortalamasının altında olduğuna dikkat çekilerek "PTT A.Ş’nin iddialara konu edilen 2016 senesindeki resmi tören ve temsil giderlerin gerçekleşmiş toplam giderler içerisindeki yeri % 0,24’tür" denildi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak da dünyanın her yerinden ilgili bakanlar, posta teşkilatı yöneticileri ve diğer ilgililerin ağırlandığı ve temsil giderlerinin bir kısmını bu kalemin oluşturduğu vurgulandı. 

    Ne olmuştu? 

    Sözcü gazetesi, PTT'nin 2016 yılı temsil ve ağırlama giderlerinin toplamının 6 milyon 600 bin lira olduğunu ortaya koyan Sayıştay raporunu haber yapmıştı. Haberde Mart 2016’da göreve gelen müdür Kenan Bozgeyik’in yıl sonuna kadar 478 bin lira harcadığınının Sayıştay raporuyla belgelendiği iddia edilmişti. Önceki genel müdür Harun Maden'in dört ayda 273 bin lira harcadığı ve toplamın 750 bin lirayı bulduğu ifade edilmişti. Yıl boyunca yapılan harcamanın önceki yıla göre ise yüzde 34,7 artarak 6 milyon 600 bin lira olduğu öne sürülmüştü. 

     

     

     

           

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow