hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan'da pastırma ve sucuğa zam yok

    Ramazanda pastırma ve sucuğa zam yok
    expand
    KAYNAKOktay Ensari / Kayseri / DHA

    Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, "Ramazan öncesi ete yüzde 5 oranında bir zam oldu. Ondan dolayı pastırma ve sucuk fiyatları da yüzde 5 zamlandı. Ben Ticaret Borsası Başkanı olarak Ramazan ayında et, pastırma ve sucuk fiyatlarının artmayacağının garantisini veriyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayında et, pastırma ve sucuğa zam yapılıp yapılmayacağı konusunda çeşitli spekülasyonların ortaya atıldığını bildiren KTB Başkanı Ünlü, sığır etlerinin "kemiksiz et", koyun etlerinin de "kemikli et" diye satıldığını belirtti.

    Şaban Ünlü, pastırma ve sucuk fiyatlarının Ramazan'da artmayacağını bildirerek, şunları kaydetti:

    "Kayseri'de perakende olarak yüzde 100 dana etinden yapılan sucuğun kilosu 45-50 lira arasında, buttan yapılan pastırmanın kilosu 75 liradan, sırt antrikot pastırmanın kilosu 90-95 lira arasında, bonfile pastırmanın da 100 liradan satılıyor ve Ramazan ayı boyunca da bu fiyatlardan satılacak.
    Turizmciler 9 gün tatil istiyor
    Fiyatların artmayacağını ben garanti ediyorum. Et fiyatları da artmaz. Kayseri'de sırf pastırma ve sucuk satan tezgahlarda vatandaşlarımız bu fiyatlara pastırma ve sucuk alabilirler. Ancak pastırmanın fiyatı satıldığı yere göre değişebilir. İstanbul'da büyük marketlerde ya da farklı mekanlarda pastırmanın kilosunun 135-140 liradan satıldığını biz de duyuyoruz ama Kayseri'de böyle bir fiyat yok."

    "Sucuk, dana etinden olur"

    Kayseri'de 20-25 liradan satılan sucuğun "Tavuk Sucuğu" olduğunu bildiren KTB Başkanı Şaban Ünlü, "Benim bildiğim, sucuk dana etinden olur. Fakat tavuk etinden sucuk yapmak da kanunen serbest. Ancak karışımdan sucuk yapmak yasak. Tavuğun da but ve göğüs etinden sucuk yapılır. Sucuğun içeriğinin de etiketinde yazılması gerekir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow