hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şans oyunlarının özelleştirilmesinde OGG imza atmadı

    Şans oyunlarının özelleştirilmesinde OGG imza atmadı
    expand
    KAYNAKAA

    Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu (OGG) lisans sözleşmesini imzalamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubunun (OGG) lisans sözleşmesi imzalanması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) istediği ek süre doldu.

    İhalede en yüksek teklifi veren Net Şans-Hitay OGG'nin ardından, en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG de lisans sözleşmesini imzalamadı.

    ÖİB'den istediği süre dolan ERG-Ahlatcı OGG'nin, gerekli yükümlülükleri yerine getirmemesi üzerine geçici teminatlar irat kaydedildi.

    Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi için 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklif, 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG'den gelmişti.

    Daha sonraki süreçte ÖİB, Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, söz konusu ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı. Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti. Bu grubun da ÖİB'den istediği süre bugün doldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özelleştirme Yüksek Kurulunun 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale de 7 Mayıs 2009'da yapılmış ancak teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı
    yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow