hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek: "Hükümetin İş Bankası'na yönelik bir çalışması yok"

    Şimşek: Hükümetin İş Bankasına yönelik bir çalışması yok
    expand

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin ne İş Bankası ne de bir başka bankaya yönelik herhangi bir çalışması bulunduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün gece milletvekillerinin sorularını yanıtlarken CHP milletvekili Musa Çam'ın hükümetin İş Bankası'na el koyma gibi bir düşüncesinin olup olmadığı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı sorusuna, "İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı, en önemli bankalarından bir tanesidir. Dışarıda da içerde de itibarı son derece yüksektir" karşılığını verdi ve şöyle devam etti:
    Yiğit Bulut: "İş Bankası acilen millete iade edilmeli"
    "Hükümetimizin ne İş Bankası'na ne de başka bir bankaya yönelik olarak bir çalışması yoktur. Gündemde değildir. Bunun tek sorumlusu BDDK'dır. Çünkü bağımsız bir kurul olarak bankaların denetiminden, düzenlenmesinden esas itibariyle kendileri sorumludur."
    Ersin Özince'den İş Bankası açıklaması
    Erdoğan'ın ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, CHP'nin yüzde 28.09 payı olan İş Bankası'nın gerekli düzenlemeler yapılarak acilen kamu bankası haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow