hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "THY, finansal açıdan çok sağlam bir şirket"

    THY, finansal açıdan çok sağlam bir şirket
    expand
    KAYNAKAA

    Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Gelirimizin büyük bir kısmı döviz kurundan etkileniyor ama gelirlerimizin büyük bir kısmı da döviz cinsinden... Finansal açıdan çok sağlam bir şirketiz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY'NİN düzenlediği "Turkish Airlines Corporate Club Conference 2018" etkinliğinde konuşan Aycı, İstanbul'un, coğrafi konum açısından muazzam bir noktada olduğunu ifade etti.

    Aycı, "İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin uzun vadeli turizm hedeflerine, Türkiye'nin finansal ve iş merkezi olma konusundaki hedeflerine hizmet verecek. THY, bu ışık altında daha fazla yatırım yapacak. Kadroyu, teknolojik gelişmeleri ve hizmetleri arttıracağız. Sektör lideri olmak istiyorsanız geleceğe bakmanız lazım." diye konuştu.

    THY'nin küresel bir şirket olduğuna işaret eden Aycı, şunları kaydetti:

    "Gelirimizin büyük bir kısmı döviz kurundan etkileniyor ama gelirlerimizin büyük bir kısmı da döviz cinsinden... Finansal açıdan çok sağlam bir şirketiz. Son birkaç aya baktığımızda, çalkantılı ve dalgalı döviz kurunun yönetimi, karşı karşıya kaldığımız büyük bir zorluktu ama finansal ekibimiz sayesinde üstesinden geldik. Zamanlar çetinse siz de çetin hareket etmek zorundasınız ve burada dişli olmak istiyorsanız öngörü yapmalısınız. Hava güneşli iken önlemlerinizi almalısınız, yağmur başladığında hazır olmalısınız. Yağmur varken önlem almaya çalışırsanız olmaz ve işe yaramaz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sektörümüz formula 1 yarışları gibi..."

    İlker Aycı, THY'yi emniyetli alanda tuttuklarını ve küresel bir ağı muhafaza ettiklerini belirterek, "tüm güzergahlar her zaman karlıdır" diyemeyeceğini, bunu karlı kılabilmenin personelin becerisine bağlı olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow