hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 4,90'ın üzerini gördü! İşte Kapalıçarşı döviz kurları

    Dolar 4,90ın üzerini gördü İşte Kapalıçarşı döviz kurları
    expand

    Dolar/TL'deki dalgalı seyir devam ediyor. Gece saatlerinde 4,80'i aşan kur, sabah saatlerine 4,76 seviyelerine başlarken, saat 11.00 civarı 4,90'ın üzerini test etti. 4,90'ın üzerinde birkaç dakika geçiren dolar/TL kuru, ardından 4,82-4,83 bandına çekildi. Döviz piyasaları, öğle saatlerinde sabaha nazaran daha sakin dakikalar yaşanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Lirasında değer kaybı hız kesmiyor. Dün gün içerisinde 4.66 zirvesine çıkan ardından sınırlı da olsa gevşeyen dolar/TL, bugün yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Saatler 11:00'ı gösterirken 4.92 seviyesine kadar yükselen dolar, sonrasında 4,82'li seviyelere kadar çekildi. Yükselişine devam eden euro ise 5.71 seviyelerinde işlem görüyor.

    Kur gece 4.80'i aşmıştı

    Dolar/TL dün gece illikit piyasada yeni zirve olan 4.82 seviyesini aştı. Tokyo'da Credit Agricole CIB Döviz birimi idari direktörü Yuji Saito, Türk Lirası'nda gece saatlerindeki sert düşüşe ilişkin “TL, işlemlerin New York'tan Tokyo'ya geçmesiyle birlikte 'zararı durdur' emirlerinin tetiklenmesi etkilenmiş olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

    TCMB'nin ne zaman aksiyon alacağı merak ediliyor

    Bankacılar TL'deki değer kaybının nedenini devam eden siyasi ve ekonomik endişeler ile faiz politikalarına bağlarken, benzer para birimlerinden negatif ayrışma trendi de her geçen gün kuvvetleniyor. Bankacılar TCMB'den ve ekonomi yönetiminden son dönemde kaybolan güveni yeniden tesis edecek bir adım veya adımlar beklediklerini belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok bankacı TCMB'nin 7 Haziran'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında "hatırı sayılır" bir faiz artışı yapacağına kesin gözüyle bakarken, bazı bankacılar TCMB'nin bu tarihi de beklemeden bir adım atmak durumunda kalabileceğini belirtiyor. TCMB'den 7 Haziran'dan önce faiz artışı beklentisi TL'nin değer kaybettiği her geçen gün kuvvetleniyor. TCMB'nin de yakından izlediği zimmi oynaklık endeksi TCMB'nin hatırı sayılır bir sıkılaştırma gerçekleştirdiği 2017 Ocak ayında görülen ve 24.80 seviyesine gittikçe yaklaşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow