hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜGİK Başkanı Güral: İhracattaki artış büyüme rakamlarını da tetikleyecek

    TÜGİK Başkanı Güral: İhracattaki artış büyüme rakamlarını da tetikleyecek
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan, Temmuz ayı ihracat verilerine yansıyan Türk Lirası’yla yapılan ihracatta yüzde 118 oranında yaşanan artışı değerlendiren Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı (TÜGİK) Erkan Güral, "Türkiye’nin üretimdeki gücünü ortaya koyan bu artış, hiç şüphesiz ülkemizin büyüme rakamlarına da tetikleyecektir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve talimatıyla başlatılan dış ticarette Türk Lirası kullanımının artırılmasına yönelik girişimler neticesinde, yılın ilk yarısında yaşanan artış, Temmuz ayı itibariyle de devam ederek yükseliş eğrisini sürdürmüştür. İhracat rakamlarında yaşanan büyük artış, ekonomimizdeki yükselişi kanıtlayan en önemli parametrelerden birini oluşturmaktadır. Türkiye’nin üretimdeki gücünü ortaya koyan bu artış, hiç şüphesiz ülkemizin büyüme rakamlarına da tetikleyecektir." dedi.

    Erkan Güral, "İhracat rakamlarındaki yükseliş, Türkiye’nin üretimiyle adını dünyaya duyuran ve kendi emeğiyle kalkınmayı başaran bir ülke olduğunu göstermektedir.  2017 yılı sonu itibariyle Türkiye'nin dünya genelinde en yüksek büyüme sağlamış ilk beş ülkesinden biri haline gelmesi şaşırtıcı bir sonuç olmayacaktır. Bünyesinde bulunan iş insanlarıyla Türkiye ekonomisinde üst düzey bir temsil gücü olan bir konfederasyon olarak,hükümetimizin bu yöndeki öncü girişimlerinin destekçisi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow