hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye enerjisine yön veriyor, elektriksiz evde tatil yapıyor

    Türkiye enerjisine yön veriyor, elektriksiz evde tatil yapıyor
    expand

    SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, elektrik ve suyu olmayan, doğup büyüdüğü baba evini o dönemki malzemelerle aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, zaman zaman geldiği memleketinde bu evi kullanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde doğup büyüdüğü dönemlerde evlerde elektrik ve suyun olmadığını anlattı.

    Köyden Bayburt'a o dönemde 40 kilometre yolu kamyonla 4 saatte gittiklerini dile getiren Yavuz, "Kışın yollar kapanırdı, kızakla gidebilirdik. Köyümüzde ilkokul vardı, ortaokul ve daha sonrası yoktu. Dolayısıyla tabi ki köyde yaşarken şehre gidip okuyacak kaynaklara sahip olmak oldukça zordu ama bu imkanı çok şükür yakaladık" dedi.

    En ucuz Yunan adaları

    Özellikle Anadolu'da ve Anadolu köylerinde geleneksel yaşamın giderek yok olduğunu belirten Yavuz, köylerdeki geleneksel yaşamın içinde doğulup büyünülen evlerin Türk toplumunun tarihsel anlamdaki bütün birikimlerinin bu anlamda yok olduğunu söyledi.

    Yavuz, modernleşme ve betonlaşmanın bu geleneksel yapıyı yok ettiğini anlatarak, kendisinin de köyünde o geleneksel yaşamı gelecek kuşaklara gösterecek bir yapılaşma gerçekleştirmek istediğini ifade etti.

    Bununla Türk toplumunun geçmişteki değerlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladığını belirten Yavuz, "Bu yapı benim doğup büyüdüğüm, dedemin, nenemin, babamın, annemin birlikte yaşadığımız evin birebir aynısı. İçerisinde elektrik, su yok, tuvalet dışarıda. İki odası, tandırı, ambarları, yaşamın olduğu şekliyle ve bütün eşyaları da orijinal haliyle koymaya gayret ettim" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow