hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye ile Almanya arasındaki kriz, turizmi vurdu

    Türkiye ile Almanya arasındaki kriz, turizmi vurdu
    expand

    Türkiye ile Ankara arasındaki siyasi etkilerini turizmde gösterdi. Berlin Turizm Fuarı’ndaki Türkiye standına ilgi önceki yıllara kıyasla azaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) dünyanın en önemli turizm fuarı kabul edilen Berlin Turizm Fuarı’yla ilgili bir rapor hazırladı. 

    7 metrelik piton insan yuttu

    Son dakika: Dışişleri'nden Kerkük'teki Kürt bayrağına tepki

    Almanya’nın, turizm sektöründe Türkiye’nin ‘ana pazarı olarak birinci sırada’ bulunduğu belirtilen raporda, “Bu yıl yaşanan siyasi gerilim fuara da yansımış, Almanların ülkemizin standına ilgisi oldukça zayıf olmuştur. Buna karşın özellikle Yunanistan, İspanya ve İtalya standının oldukça yoğun hareketli olduğu gözlenmiştir” değerlendirmesi yapıldı.

    Türkiye’nin, İspanya’nın yanında Almanların en gözde tatil ülkesi olmayı sürdürdüğü de kaydedilen raporda,  “Almanya 2015 yılında 5 milyon 580 kişi ile Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke özelliğini korumuştur. 2016 yılında bu sayı 3 milyon 890 bine düşmekle beraber iki ülke arasında yaşanan siyasi olaylar sonucunda 2017 yılı için de artış beklenmemektedir” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda ayrıca, Almanya’nın, Çin’in ardından dünyanın en çok turizm harcaması gerçekleştiren ikinci ülkesi durumunda olduğu belirtildi.

    En önemli turizm fuarı 

    8-12 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 52. Berlin Turizm Fuarı’na, 187 ülkeden 10 bin turizm ve tedarik firması ile kamu-özel birliği katıldı.

    26 salonda toplam 160 bin metrekareden oluşan fuar alanında yerini alan turizm sektörü, fuarı ziyaret eden 109 bin ziyaretçi ile buluşma şansı yakaladı. Fuarda Türkiye,  toplamda 3 bin 79 metrekarelik alanda 116 stant ve 127 katılımcı ile temsil edildi.

    Avcı: 2017, 2016’dan daha iyi olacak

    Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm açısından Rusya pazarında ciddi bir toparlanma, Avrupa pazarında da kıpırdanmaların olduğunu söyleyerek, “2017, 2016’dan daha iyi olacak” dedi. Turizm sektörünün anlık dalgalanmalardan etkilendiğini ifade eden Avcı “Bu sene yani 2017 Ocak ayında Rusya’dan gelen turist sayısı 40 bin kişiye çıktı. İnşallah Rusya pazarı bakımından olumlu geçecek” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow