hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de güneş enerjisi kullanımı artacak

    Türkiyede güneş enerjisi kullanımı artacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye 2023 yılı itibariyle enerji ihtiyacının en az yüzde 30'unu Solar PV sistemleri (güneş enerjisi) ile yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. Manz AG, 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında üst düzey Alman ekonomi heyetiyle birlikte Türkiye'yi ziyaret ederek, Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyelini yakından takip edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de ulusal enerji kullanımı 2023 yılı itibariyle iki katına çıkacak ve bu yaklaşık olarak 120 milyar dolar yatırım anlamına geliyor.

    Türkiye, artan yenilenebilir enerji payından dolayı son verilere göre enerji ithalatından 850 milyon dolar ulusal kazanç elde etti.

    Türkiye 2023 yılı itibariyle de enerji ihtiyacının en az yüzde 30'unu Solar PV Projesi 3 GW pay ile yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi amaçlıyor.

    Nüfusun yüzde 20'si gelirin yüzde 46'sını alıyor

    Manz AG, 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında üst düzey Alman ekonomi heyeti ile birlikte Türkiye'yi ziyaret ederek ulusal yenilenebilir enerji potansiyelini inceleyecek.

    Başbakan Yardımcısı ve Güney Batı Almanya Baden-Wuerttemberg Eyaleti Finans ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid heyete başkanlık edecek.

    Heyette Manz AG kurucusu ve CEO'su Dieter Manz ile birlikte Manz Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mohamed Alammawi ve Manz Türkiye Danışmanı Ali Işık yer alacak.

    "Güneş panellerini Türkiye'de üretin"

    Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin büyümesine ilişkin açıklamaya yapan Manz Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mohamed Alammawi, şunları söyledi:

    "Artan enerji masraflarını ortadan kaldırmak için önemli miktarda solar enerji hedefi konulmalıdır. Türkiye bunun için tarife garantisi gibi teşvikler uyguluyor. Solar enerji PV modüllerinin yerel üretimleri Türkiye için mükemmel bir girişim olacaktır. Tedarikçilerinin solar modül üretim pazarına girmeleri için uzun vadede daha az masraflı olacaktır."

    Türkiye'de bu yıl 28 geniş solar PV projesine tarife garantisi lisansı verildi. Hükümet 35 enerji üretim projesine onay verdiğinde toplam kapasite 471 MW ve toplam yatırım tutarı 263.3 milyon dolar değerinde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow