hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye'ye inancımız tam"

    Türkiyeye inancımız tam
    expand
    KAYNAKAA

    BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu belirterek, "Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak. Türkiye'nin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BP Türkiye Ülke Başkanı Stump, BP ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) tarafından Ankara Sheraton Hotel'de düzenlenen DEK Konuşmaları Toplantısı'nda, Türkiye'nin enerji kaynaklarıyla enerji tüketicileri arasında bir konumda bulunduğunu ve enerji diplomasisi alanında büyük birikime sahip olduğunu söyledi. 

    Dünya pazarlarının Hazar'daki zengin hidrokarbon kaynaklarına sadece Türkiye üzerinden erişebildiğine dikkati çeken Stump, dünya petrolünün yüzde 2,5'inin Türk boğazlarından geçtiğini ve dünya petrol üretiminin yüzde 1'inin Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) boru hattıyla iletildiğini dile getirdi. Stump, şöyle devam etti: 

    "Dünya petrol ticareti göz önüne alındığında bu önemli bir rakam. Tüm bu nedenlerle Türkiye bizim için stratejik olarak önemli. Türkiye'ye inancımız tam. Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak. Türkiye'nin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow