hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ucuz et satan marketlerin sayısı 3'e çıktı

    Ucuz et satan marketlerin sayısı 3e çıktı
    expand

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kasım'da başlattığı ucuz et projesi kapsamında yaklaşık 45 bin ton ucuz eti piyasaya sürerken, Ramazan'da kırmızı etin vatandaşın sofrasında daha bol bulunması için projenin kapsamını genişletti. 81 ilde mağazası olan BİM ve A101'den sonra Migros'la da anlaşma sağlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuyumcu soyar gibi kasap soydular

    Hükümet, geçtiğimiz kasım ayında başlattığı ucuz et projesi kapsamında yaklaşık 45 bin ton ucuz eti piyasaya sürerken, ramazan ayında kırmızı etin vatandaşın sofrasına daha kolay ulaşması için projenin kapsamını genişletti.

    Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 81 ilde mağazası olan BİM ve A101'le geçtiğimiz dönemde anlaşırken, 81 ilde mağazası olmaması sebebiyle Migros'la anlaşma sağlayamamıştı. Migros ise mağazası olmayan illerde mağaza açarak, 81 il şartını yerine getirmesinin ardından, bakanlıkla tekrar masaya oturdu.

    Ucuz et için hayvan ithalatı

    15 bin satış noktasında

    Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) kilosu 31 lira olan kuşbaşı ve 29 lira olan kıymaları, ramazan ayının başlangıcıyla birlikte Migros raflarında da yerini alacak. Böylece BİM ve A101'in toplamda 13 bin şubesinin yanı sıra, Migros'un 2 bin şubesiyle birlikte vatandaş ucuz ete 3 farklı marketin, toplamda 15 bin noktasından ulaşabilecek. Vatandaşın eti ucuza yemesinin yanı sıra ramazanda artan et tüketimini fırsat bilerek fiyatları artıran spekülatörlerin de önüne geçilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow