hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ülker, Premier Lig ekibini satın alıyor mu? Açıklama geldi

    Ülker, Premier Lig ekibini satın alıyor mu Açıklama geldi
    expand

    Geçtiğimiz günlerde satılacağı açıklanan İngiltere Premier Lig’in köklü kulüplerinden olan Newcastle United'a talip olan isimler arasında Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in de olduğunu iddia edilmişti. İngiltere merkezli haber sitesi Evening Standard'ın haberi sonrası Yıldız Holding'den açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülker’in kulübe 250 milyon Euro teklif ettiği iddia edilen haberle ilgili Yıldız Holding’ten yapılan açıklamada “Böyle bir şey gündemimizde yok” ifadesi kullanıldı.

    YIldız Holding'den yapılan açıklama şöyle:

    "Türk sporunun ve Türk takımlarının her zaman destekçisi olan Yıldız Holding’in Newcastle United Futbol Kulübü’nü satın almayı düşündüğü ve bunun için teklif verdiği yönündeki haberler asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    Haberde Ülker’in, İngiliz bisküvi devi United Biscuits’i satın aldıktan sonra markalarını pladis çatısı altında toplayan Yıldız Holding’in global rekabette öne çıkmak için Newcastle United’ı satın almak istediği belirtiliyor. “Dünya bisküvi kralı” olarak gösterilen Murat Ülker’in 3.6 milyar dolarlık servetine de haberde değinildi. 

    Ülker, Premier Lig ekibini satın alıyor mu Açıklama geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre Belözoğlu da oynamıştı

    Milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun da 2005-2008 tarihleri arasında forma giydiği İngiltere Premier Lig’in en eski kulüplerinden biri olma özelliğine sahip olan Newcastle United’ın geçtiğimiz günlerde satılığa çıkarıldığı açıklanmıştı.

    Kulübün mevcut sahibi Mike Ashley, Newcastle’ın daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için satacağını bildirdi. Newcastle United, ligde 8 haftada topladığı 11 puanla 9. sırada bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow