hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uygun fiyata tatili yapmak isteyene fırsat!

    Uygun fiyata tatili yapmak isteyene fırsat
    expand
    KAYNAKAA

    Tur şirketleri, uygun fiyata yaz tatili yapmak isteyen tatilcilere, erken rezervasyon yaptırmaları halinde yüzde 45'e varan indirim uyguluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, erken rezervasyonlar hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kasım ayından bu yana yurt içindeki seçkin otellerde başlattıkları yüzde 45'e varan indirimin, ocak ayının ortasına kadar devam edeceğini belirtti.

    Yaz dönemini daha iyi mekanlarda uygun fiyata geçirmek isteyen tatilcilerin erken rezervasyona ilgisinin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Temeller, en uygun seçeneklerin olduğu erken rezervasyonlar sayesinde yerli turistin Avrupalılar ile aynı koşullarda tatil yapabildiğini kaydetti.

    Bu yıl erken rezervasyonda, geçen yıla oranla yüzde 20 artış olduğunu, kampanya sonuna kadar bunun 35'e tırmanacağını ifade eden Temeller, sadece otellerde değil havalimanı transferlerinde de erken indirim avantajından yararlanılabileceğini söyledi.
    Altının gramı 107 lirada dengelendi
    Otel fiyatlarının kişi başına günlük 125-750 arasında değiştiğini dile getiren Temeller, indirim oranlarının her otel için dönemine göre değiştiğini kaydetti.

    Temeller, bu yıl yurt içinde Bodrum, Belek, Çeşme ve Fethiye, yurtdışında ise ABD, Fransa, Orta Avrupa, Güney Afrika, Hindistan, Japonya ve Küba turlarının en çok tercih edilen destinasyonlar arasında olduğunu söyledi.

    Yurt içi ve yurt dışı tur paketlerinde ise erken rezervasyon indiriminin yüzde 40-45 arasında değiştiği bilgisini paylaşan Temeller, şirket olarak belli bir tarihe bağlı kalmak istemeyen, hayalindeki tatili dilediği zaman ve destinasyonda yapmak isteyenler için ise kişiye özel tur konsepti hizmeti verdiklerini anlattı.

    Vatandaşlara, tatil paketi aldıkları şirketin TÜRSAB üyesi olmasına, seyahat ve iptal sigortası yaptırmaya özen göstermeleri konusunda uyarıda bulunan Temeller, "Tatilciler nasıl bir tatil istediklerine karar verdikten sonra, bölge, otel, oda tipi ve aktiviteleri inceleyerek en doğru seçimi yapmalılar. Tecrübeli tatil danışmanlarından faydalanmalılar" dedi.
    Petrol fiyatları 30 dolar sınırına geriledi
    Temeller, seyahatten 72 saat öncesine kadar yapılan iptallerde paranın tamamını iade ettiklerini dile getirdi.

    GAP turlarına terör darbesi

    Anı Tur Turlar Koordinatörü Hakan Öksel ise erken rezervasyon paketlerinin geçen ay yüzde 35 indirimle başladığını ve ilkbaharın ortasına kadar devam edeceğini belirtti.

    Kültür turlarında Karadeniz, Akdeniz, Likya turlarına büyük ilgi gösterildiğini, bu turlara yönelik taleplerde geçen yıla göre yüzde 10 artış yaşandığını dile getiren Öksel, erken alımlar dolayısıyla fiyatların turun kapsamına göre 499 ile bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

    Öksel, Güneydoğu Anadolu turlarına bölgedeki terör olaylarından dolayı talebin bulunmadığını söyledi.

    Yurtdışı turlarda ise İtalya ve Balkanlara ilginin olduğunu anlatan Öksel, fiyatların 499 ile 700 avro arasında değiştiğini ifade etti.
    Havalar ısındı, sebze fiyatları düştü
    Öksel, Rusya ile yaşanan uçak krizi nedeniyle Türk turistlerin Rusya'ya talebinin olmadığına dikkat çekti.

    Öksel, vatandaşların aldıkları paket kapsamında sigorta yaptırmaları şartıyla, turu iptal etmeleri halinde paranın tamamını iade ettiklerini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow