hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemek siparişleri artık mobilden veriliyor

    Yemek siparişleri artık mobilden veriliyor
    expand

    Teknolojinin hayatımıza girmesiyle yemek yeme alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Daha önceleri yemeği yerinde yeme ya da çağrı merkezinden sipariş etme söz konusuyken gelişen teknolojiyle birlikte yemek siparişleri de artık internet ve mobil uygulamalar aracılığıyla veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan araştırmalar özellikle son iki yıldır yemek siparişlerinde mobil uygulama kullanımlarının yüzde 30 oranında arttığını gösteriyor.

    Meal Box, siparişlerinin yüzde 60'ını web sitesinden, yüzde 25'ini ise mobil uygulama üzerinden alıyor.

    ABD'de yemek yeme süreçleri üzerinde yapılan bir araştırma, insanların artık tüm yemek yeme süreçlerini online olarak yaptığını gösteriyor.

    Dolar/TL tekrar yükseldi

    Restoran seçimi, restoran hakkında yapılan yorumlar, rezervasyon gibi birçok adım için internet veya mobil uygulamalar tercih ediliyor. Türkiye'de de özellikle food-tech sektörüne öncülük eden markalar bunun için güçlü altyapıyı sağlıyor.

    Meal Box, siparişlerinin çoğunu web sayfası ve mobil uygulaması üzerinden alıyor. Günde 5 bin kap sipariş gönderimi yapan Meal Box'ta siparişlerin yüzde 60'ı web sitesi, yüzde 25'i ise mobil uygulama üzerinden geliyor.

    Çağrı merkezleri zaman kaybettiriyor

    Meal Box Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Demirhan, konuyla ilgili şunları söyledi:

    "Food-tech sektörü Türkiye'de her yıl daha da gelişim gösteriyor. Gıda ve teknolojinin bir araya gelmesiyle oluşan bu sektör insanların alışkanlıklarının ne kadar değiştiğini gösteriyor. Her şeyin kolay ulaşılabilir olduğu günümüzde insanlar yemeği de hızlıca sipariş etmek ve kolayca ulaşmak istiyor.

    İnsanlar artık restoranlara gidip hazır ya da sağlıksız yemeklerle beslenmek istemiyor. Ya da yemek siparişi için çağrı merkezinde vakit kaybetmek istemiyor. Onun yerine evinde, zahmetsiz ama sağlıklı yemekleri tercih ediyor. Meal Box olarak bizler siparişlerimizin büyük çoğunluğunu web sayfamız ve internet üzerinden alıyoruz. Özellikle son iki yıldır yaşanan bu değişim markaların bu yönde gelişmelerini sağlıyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow