hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni yönetmelik ikinci el piyasasını hareketlendirecek

    Yeni yönetmelik ikinci el piyasasını hareketlendirecek
    expand

    Yeni yıla döviz kurlarında yaşanan sert yükselişler sonrası fiyat artışları ile giren ikinci el otomobil piyasasında nefesler tutuldu. Yaz aylarına kadar yürürlüğe girecek olan ve ikinci el araç satışlarını yeniden düzenleyecek olan yeni yönetmeliğin satışları artırması ve fiyatları düşürmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıl başından itibaren kur baskısı nedeniyle sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan artışa paralel yükselen ikinci el piyasasında, hem alıcılar hem de satıcılar, önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi beklenen ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in piyasalar ve fiyatlar üzerindeki etkilerini merak ediyor.

    2017 yılının ilk iki ayında üretim ve ihracat rakamlarında artış kaydeden otomotiv sektöründe satışlar Ocak ayında yüzde 8 artarken, Şubat ayında ise yüzde 14,61 gerilemişti. Yıl sonu kampanyalarının etkisiyle Ocak ayında yükselen, Şubat ayında ise düşen otomobil satışlarının ikinci el otomobil ticaretini yeniden düzenleyecek olan yönetmelik ile yeniden hareketlenmesi bekleniyor.

    Yeni yönetmelik ikinci el piyasasını hareketlendirecek

    “Yeni düzenleme satışlara ve fiyatlara olumlu yansıyacak”

    Yaz aylarına kadar yürürlüğe girmesi beklenen "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" ile birlikte ikinci el piyasasında ciddi bir hareketlenme yaşanacağını ifade eden ASF Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, artan ilgi ve talebin fiyatlara da olumlu yansıyacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 30 yıldır otomotiv sektöründeki önemli oyunculardan biri olan ASF Otomotiv’in Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, "2017'de dövizde ve faizde istikrarın, piyasalarda güvenin artması ve ekonomide yeniden hızlı büyüme ivmesinin başlaması ile otomotiv sektöründe yeniden hareketlenme olacak" dedi.

    Sıfır araç satışlarının 3 katı oranında ikinci el araç satılıyor

    Her yıl sıfır otomobil satışlarının ortalama 3 katı kadar gerçekleşen ikinci el otomobil satışlarına yeni bir soluk getirecek olan düzenlemeler ile tüketicileri korumak adına kilometre garanti şartı getirileceğini hatırlatan Fidan, "Yeni düzenleme ikinci el piyasasına güven ve canlılık getirecek. ASF gibi kurumsal bir yapıda satış yapan bayiler yeni düzenlemeyle getirilecek olan şartların çok daha fazlasını yıllardır üstleniyordu. Ancak yeni yönetmelik yürürlüğe girdiğinde herkes ikinci el araç ticareti yapamayacak ve bu durum şirketler için de tüketiciler için de çok faydalı olacak." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 yılında ASF Otomotiv olarak 4 bin 800 adet ikinci el otomobil satışı gerçekleştirme hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Fidan, sıfır araç satışlarında olduğu gibi ikinci el piyasasında da belirli standartlar çerçevesinde satış yaptıklarının altını çizdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow