hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yiğit Bulut: "Faiz mutlaka ve mutlaka aşağı gelmeli"

    Yiğit Bulut: Faiz mutlaka ve mutlaka aşağı gelmeli
    expand

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, faizlerin mutlaka aşağı gelmesi gerektiğini bu hafta Merkez Bankası'ndan faiz koridorunun üst bandını düşürmesini beklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulut, TRT Haber kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Faiz mutlaka ve mutlaka aşağı gelmeli. Burada artık piyasadaki verileri görerek ve Türkiye'de para girişi olduğunu görerek ve Türkiye'nin pozitif ayrıştığını görerek artık Merkez Bankası'nın da bu faiz indirimi ile ilgili adım atması gerekiyor" dedi.

    Sonuçları 24 Mart'ta açıklanacak olan TCMB Mart Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini ve faiz koridorunun alt bandını sabit tutması beklenirken, faiz koridorunun üst bandında bir indirim ise düşük de olsa beklentiler arasına yer alıyor.

    Reuters'ın 26 kurum ile gerçekleştirdiği ankette katılımcıların tamamı faiz koridorunun alt bandının sabit tutulacağını beklerken, bir katılımcı politika faizinde artış bekliyor. Ankete katılan 26 kurumun 19'u faiz koridorunun üst bandının sabit tutulacağını, yedi kurum ise üst bantta 25 ile 50 baz puan aralığında indirim yapılacağını öngörüyor.
    Ersin Özince: "Faiz değil enflasyon haram"
    Bulut, TCMB'nin bu haftaki kararla ilgili beklentilerinin sorulması üzerine ise, "Ben vatandaş olarak artık TCMB'nin faizlerde, en azından koridoru yukardan aşağı doğru çekerek daraltması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

    Bulut artık faizlerde aşağı doğru trendi başlatacak adımların atması gerektiğini de söyledi.

    TCMB'nin politika faizi yüzde 7.5, faiz koridorun alt bandı yüzde 7.25 ve faiz koridorun üst bandı yüzde 10.75 seviyesinde bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow