hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yiğit Bulut: "Türkiye AB ile anlaşmaları askıya alabilir"

    Yiğit Bulut: Türkiye AB ile anlaşmaları askıya alabilir
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, AB çifte standarda devam ederse Türkiye'nin Gümrük Birliği dahil Avrupa birliği ile her türlü anlaşmayı askıya alabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulut TRT Haber televizyonunda canlı yayımlanan konuşmasında Türkiye'nin mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini belirterek, "Onlardan (AB) hiçbir beklentimiz yok. Çifte standart uygulamaya devam etsinler, Türk vatandaşlarına verdikleri sözleri tutmamaya devam etsinler ama şunu bilsinler ki onlar bu tavırda devam ettiği sürece Türkiye'nin de çok yakında çok radikal kararları ortaya çıkacaktır" dedi ve ekledi:

    "Türkiye radikal bir şekilde (AB ile) anlaşmaları askıya alabilir. Her türlü anlaşmayı askıya alabilir. Türkiye'de Gümrük Birliği anlaşması da dahil, Gümrük Birliği rejimi de dahil AB ile bütün ilişkileri tekrar gözden geçirebilir. Geri kabul anlaşmaları, diğer tüm anlaşmaları askıya alabilir. Avrupa sözlerini tutmak zorunda."
    "Vize muafiyeti 2017’ye sarkacak"
    Bulut, Türkiye'nin AB'nin istekleri arasında yer alan terörle mücadele kanunundaki terör tanımını hiçbir şekilde değiştirmeyeceğini de sözlerine ekledi.

    Avrupa Birliği Türk vatandaşlarına vize serbestisi getirilmesi için "Terörizm Yasası"nda değişiklik yapılmasını talep ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin bu isteği karşılamayacağını ve bu durumda "kendi yoluna gideceğini" ifade etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow