hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılın kadın girişimcisi ödülü Ayşegül Akşak'ın oldu

    Yılın kadın girişimcisi ödülü Ayşegül Akşakın oldu
    expand

    Dünyanın en prestijli iş ödüllerinden Stevie Awards'da 170 kişilik jüri, Yılın Kadın Girişimcisi dalında Gümüş Ödül'e ActionCOACH Türkiye kurucu ortağı Ayşegül Akşak'ı layık gördü. New York'taki ödül töreninde Akşak'ın "Bu ödül, Türkiye'ye, Türkiye'nin kadın girişimcilerine verilmiştir" sözü büyük alkış aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşletme koçluğu alanında hizmet veren Dünya'nın bir numaralı firması ActionCOACH'u 2012 yılında ortaklarıyla birlikte Türkiye'ye getiren Ayşegül Akşak, "Stevie Awards for Women in Business"ta (İş Kadınları İçin Stevie Ödülleri), "İş Hizmetleri" (Business Services) dalındaki ödülün sahibi oldu.

    Bu yıl 25 ülkeden bin 500'den fazla başvurunun yapıldığı "Stevie Awards for Women in Business"ta Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Ayşegül Akşak, ödülü alırken yaptığı ve salondan büyük alkış alan konuşmasında, "ActionCOACH, üç kadın girişimci tarafından, Türkiye'deki kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla kuruldu. Bu ödülü, hayallerini gerçekleştirmeleri için çalıştığım, birlikte başarıya yürüdüğümüz kadınlara borçluyum. Stevie Ödülü, onları da güçlendirecek ve cesaretlendirecek" dedi.

    Yılın kadın girişimcisi ödülü Ayşegül Akşakın oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Akşak, henüz 21 yaşındayken kendi turizm acentesini kurdu. Mezuniyetinin ardından finans sektörüne geçerek, Akbank, Deutsche Bank ve HSBC Bank'ta görev yaptı. 2012 yılında iki ortağı ile birlikte, Dünyanın 1 numaralı işletme ve yönetici koçluğu firması ActionCOACH'u Türkiye'ye getirdi. Bugün de ActionCOACH'un Türkiye Temsilcisi olarak işletme ve yönetici koçluğu yapıyor. İşletmelere yeniden yapılanma ve büyüme süreçlerinde eşlik ederek hayallerine ulaşmalarına yardım etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Ayşegül Akşak, hayatının kalan kısmını, girişimci olmak isteyen gençlere, Start-Up ların kanatlanıp uçmasına, kadın patronların her şeye rağmen işlerini büyütmelerine, yeni teknolojilere, yeni pazarlara, şirket yönetimlerinin ikinci kuşak gençlere devirlerine adayarak geçireceğini söylüyor.

    Ödülü, girişimcilikte rol modeli olan annesine adadığını belirten Akşak, ActionCOACH olarak bugüne kadar 3 bine yakın kadın girişimciye dokunduklarını, önümüzdeki dönemde bu sayının katlanarak artacağını belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow