hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de ilk kez üretilen hafif makineli tüfek envantere girdi

    Türkiyede ilk kez üretilen hafif makineli tüfek envantere girdi
    expand

    Türkiye’nin ilk çift beslemeli 5.56 hafif makineli tüfeğini üretildi. Üretici firma, ambargodan dolayı 35 yıla yakın süredir envanterde bulunmayan silahı emniyet güçlerine teslim etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERTSAV, iki yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu Türkiye’de bir ilke imza atarak hafif makineli tüfeği ülkemiz emniyet güçlerine kazandırdı.

    MERTSAV, NATO standartlarında 20’den fazla testi başarı ile geçerek, 1000 adet kendi markası MMG 556 model Türkiye’nin seri üretim ilk şarjör ve şerit beslemeli 5.56 mm hafif makineli tüfeği, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat Başkanlığına Haziran ayında teslim etti.Türkiyede ilk kez üretilen hafif makineli tüfek envantere girdi

    Türkiye bu silahı 35 yıla yakın zamandır ambargodan dolayı envanterine sokamıyordu.

    MERTSAV Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Özcan, Türkiye’nin savunma sanayii sektöründe yürüme döneminden, koşma dönemine geçtiğini söyledi. Özcan, “Kurulduğumuz yıllarda Türkiye’nin kanunları, mevzuatı özel sektöre savunma sanayine yönelik silah üretip satmaya izin vermiyordu. Biz de silah üretiminde alt yüklenici olarak, savunma sanayi için üretim yapan tek kurum olan Makine Kimya’nın en büyük tedarikçisi olarak, bir silahın namlu, gövde, mekanizma gibi esas ana parçalarını üreterek faaliyetimize başladık ve bunu uzun yıllar sürdürerek hafif silah yapma konusunda ciddi bir deneyim elde ettik. Son 5-6 yıldır yasal düzenleme ve mevzuatlarla savunma sanayinde özel sektörün silah yapabilmesinin önü açılmasıyla tüm tecrübemizi kendi ürünlerimizi üretmede kullanmaya karar verdik. Makine Kimya silah fabrikasıyla güçlü irtibatımız sebebiyle alt yapımız olmasına rağmen, dünyayla entegre olarak dünyada silah sanayinin geldiği son noktayı ve dünyada aktör olan firmaların yeni nesil silahlarda kullandığı hammadde ve teknolojiyi baz alarak Türkiye’ye ambargo uygulanan -üretilmeyen ama ihtiyaç olan- hafif makineli tüfeği üretmeye karar verdik. Belçika FN firmasının adıyla tüm dünyada tanınan FN 5.56 makineli tüfeğin muadili değil üstüne ekleyerek kendi silahımız olan Mertsav MMG 556’nın üretimini 1.5 yıllık bir periyotta tamamlayıp Türkiye’nin nadide kurumu olan Özel Harekat’a Haziran ayında 1000 adet teslim ettik.” dedi.Türkiyede ilk kez üretilen hafif makineli tüfek envantere girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin yerli ve milli ilk çift beslemeli 5.56 hafif makineli tüfeğini üretmenin gururunu yaşadıklarını belirten Özcan, Mertsav olarak halihazırda piyade tüfeği, bomba atar ve makineli tabanca üretip dünyaya sattıklarını, son olarak MMG 5.56 yı üretmiş olmanın referansıyla dünya pazarında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurguladı. 2020’nin ortalarında Amerika’nın 14 bin adet dağıtım ağı olan en önemli silah üreticilerinden biri ile partnerlik anlaşması imzaladıklarını kaydetti. Özcan, 4 farklı model silah geliştirilmesi üzerine başlanan çalışmalarda sona gelindiğini, yakın zamanda sevkiyata başlayacaklarını ve tamamen Türk üretimi olan bu silahların önce ABD ve sonrasında dünya pazarında sivil tüketicilere satışlarının başlayacağını sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERTSAV, 1994 yılında kuruldu. Makine Kimya’ya yan ürünler üreterek ticari faaliyetlerine başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow